by GERJANNE, 6 juni 2016 , In Geboorte

Geboorte Dennis // Geboortefotograaf Lelystad ziekenhuis

Geboorte Dennis // Geboortefotograaf Lelystad ziekenhuis

GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_001 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_002 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_003 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_004 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_005 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_006 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_007 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_008 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_009 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_011 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_012 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_013 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_015 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_016 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_017 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_018GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_024GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_022 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_023 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_025 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_027 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_028 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_029 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_030 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_031 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_032 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_033 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_034 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_035 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_036 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_037 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_038 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_039 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_040 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_041 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_042 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_043 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_045 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_046 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_047 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_048 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_049 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_050 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_052 GERJANNE_Geboortefotograaf_Ziekenhuis_Lelystad_053

Geboorte Dennis // 06.06.2016

Geboortefotograaf Lelystad

Geboortefotograaf Lelystad | Ik ken Louise al een paar jaar vanuit de bruidsfotografiewereld. Eens in de zoveel tijd spreken we af met een aantal andere bruidsfotografen, om van elkaar te leren en natuurlijk ook om bij te kletsen. Toen Louise zwanger bleek, gaf ze aan graag een geboortefotograaf te willen hebben en zij en haar man Rob besloten om mij daarvoor in te huren. Een hele eer!

Louise is 28 mei uitgerekend. In de twee weken ervoor hebben we regelmatig contact, Louise heeft veel harde buiken en haar lichaam doet veel pijn, ondanks dat ze daarvoor fluitend door de zwangerschap heen is gegaan. Sinds begin mei rommelt het al flink. Vrijdag 13 mei meldt Louise dat ze de halve nacht wakker heeft gelegen door heftige voorweeën, uiteindelijk is ze toch in slaap gevallen. De verloskundige geeft die dag aan dat ze verbaasd zou zijn als Louise de 41 weken zou gaan halen. De baby is al heel ver ingedaald, daarom is Louise’s bekkenbodem ook zo gevoelig. Dinsdag 17 mei zijn de harde buiken en pijnlijke voorweeën veranderd in heftige stelen in de schaamstreek. Nog niet regelmatig of extreem pijnlijk.

De laatste loodjes

Dinsdag 24 mei hebben we weer contact, het blijft rommelen maar zet niet door. De muren komen op Louise af en ze is het aardig zat. Donderdag 26 mei heeft ze weer een controle bij de verloskundige en daar wordt het haar allemaal even teveel. Met de baby gaat alles goed maar omdat ze zo’n last heeft van haar buik zal ze na het weekend gebeld worden hoe het gaat en of ze misschien al gestript kan worden. Zaterdag 28 mei heb ik een bruiloft te fotograferen en ga ik vol spanning de dag tegemoet. Er staat een goede back-up geboortefotograaf klaar om de geboortereportage over te nemen als het nodig is, dus dat stelt zowel Louise als mij gerust. Gelukkig voor mij gaat de dag voorbij zonder een teken van Louise.

Maandag 30 mei blijkt dat ze niet gestript kan worden omdat er al twee andere zwangere dames van de praktijk gestript zijn die verder zijn dan haar. Dinsdag kan ze ook nog niet gestript worden, omdat de baarmoedermond aan de binnenkant nog niet genoeg verweekt is, aan de buitenkant al wel.

Vrijdag 3 juni krijg ik de update dat Louise die ochtend naar de gynaecoloog gaat omdat ze er compleet doorheen zit. Ze heeft enorm slecht geslapen en alles doet haar zeer. Hoewel ze het eigenlijk niet wil, is het woord ‘inleiden’ al gevallen en omdat ze niet uitgeput aan de bevalling wil beginnen, stelt ze zich ervoor open. Die middag appt Louise dat ze zondagochtend zal worden ingeleid. Het einde is in zicht! We bellen ’s avonds nog even om het één en ander af te stemmen.

Inleiding

Zondagochtend 5 juni wordt er een ballonkatheter geplaatst die ervoor moet zorgen dat de baarmoedermond zal verweken, waarna de inleiding gestart kan worden. We spreken af dat ik pas kom als het echt op gang is gekomen. Zondagmiddag ga ik nog met mijn gezin naar het strand, de telefoon bij de hand. Louise komt de dag rustig door. ’s Avonds appt ze dat de volgende ochtend om 07.00u gekeken zal worden of de ballon z’n werk heeft gedaan.

De volgende ochtend appt Louise om 06.41u: ‘Jeej, ballon is eruit!’. De baby is alleen nog niet helemaal lekker ingedaald, dus ze zal naar de verloskamer worden overgeplaatst voor wat nader onderzoek en eventueel infuus. Om 08.03u appt ze dat haar vliezen zijn gebroken en dat de baby in het vruchtwater heeft gepoept. Ze heeft 4 cm ontsluiting. Of ik die kant op wil komen? Jeej!! En: oh jee…. Midden in onze ochtendspits thuis, met een peuter-met-ochtendhumeur die staat te krijsen dat hij niet naar school wil en ook niet wil dat ik weg ga. Hmmmm. 😉 Tja dat is het risico van geboortefotograaf zijn. Ik maak de kinderen snel klaar en met het hele gezin stappen we in de auto waarna ik man en kids af zet op het schoolplein. Ik moet eerst nog weer terug naar huis, want ik ben mijn portemonnee vergeten.

Een rustige start van de bevalling

Uiteindelijk arriveer ik iets na 09.00u bij het MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad. Louise ligt op verloskamer 3 en ik word hartelijk ontvangen door het verplegend personeel. Eenmaal op de kamer word ik vrolijk begroet door Louise en Rob. Hmmm, ze ziet er nog aardig kwiek uit haha, ik had beter eerst telefonisch kunnen checken hoe het gaat voordat ik alles thuis uit mijn handen heb gegooid en als een malle in de auto ben gestapt. Maar ja, soms neemt de adrenaline het van me over en we kijken er bovendien al zo lang naar uit.

Het infuus met weeënopwekkers staat op 0.4 en zo heel af en toe zie ik een lichte wee op de monitor. Ik installeer me rustig en start met een lekker kopje thee. We kletsen wat en ik maak kennis met alle verpleegkundigen en de verloskundige. Ook de gynaecoloog komt even later kennismaken, en iedereen vindt het (volgens mij) erg leuk dat ik er als geboortefotograaf bij ben. Ik geef wat flyers van mezelf mee voor bij de balie, die willen ze daar graag neerleggen. Super leuk!

Na een poosje worden de weeën wat frequenter, en niet veel later worden ze ook wat sterker. Louise wordt stiller en ik merk dat het nu echt is begonnen. De tijd tussen de weeën kan ze nog prima opvangen en dan kletst ze ook nog wat. Maar tijdens de weeën zelf moet ze behoorlijk puffen. Eind van de ochtend worden de weeën best heftig met korte tussenpozen. Louise moet naar het toilet en daarna wordt ze even getoucheerd; ze blijkt nog maar op 5 cm ontsluiting te zitten. Ze blijft even naast het bed staan om te kijken of ze op die manier de weeën wat beter weg kan zuchten.

Ze stapt rond 12.30u onder de douche en na een half uur komt de verloskundige checken hoe het gaat. Louise moet weer in bed gaan liggen zodat ze weer aan de monitor kan.

Morfinepompje

Na het douchen wordt ze weer getoucheerd rond 13.10u en blijkt dat ze nog steeds op 5 cm zit. Louise geeft aan dat ze graag pijnbestrijding wil. Ze kiest voor het mofinepompje. Deze wordt om 13.25u aangesloten samen met de weeënopwekkers en niet veel later ligt Louise er een stuk rustiger bij. Rond 14.30u worden de weeën toch weer intenser, maar ze doet het super en blijft haar ademhaling heel goed onder controle houden. Ze geeft aan dat de pijn nu niet meer alleen in de schaamstreek zit, maar door haar hele buik.

Iets na 15.00u blijkt ze ineens op 9 cm ontsluiting te zitten! Dat lijkt ineens aardig vlot te gaan en de adrenaline giert weer door mijn lijf. 😉 Louise houdt zich goed maar ondanks het morfinepompje krijgt ze het wel wat moeilijker. Om 15.49u heeft ze volledige ontsluiting! Wauw!

De baby ligt echter niet helemaal goed, het is geen sterrenkijker maar hij ligt iets te schuin voor de uitgang. Het infuus wordt daarom opgeschroefd naar 12.0 om de weeën intenser te maken, de baby zal dan naar verwachting ook goed komen te liggen. Voorlopig mag ze dus nog even niet persen. Rob draait de zonneschermen weer omhoog op mijn verzoek, voor wat meer licht in de kamer.

Rond 16.00u dommelt Louise weg tussen de weeën door en mompelt ‘Let je even op de kantjes…’ Dan schrikt ze weer wakker. Hilariteit alom. ‘Oei, ik was even aan het dromen!’ lacht ze. Dat Rob moest uitkijken met de auto langs de berm. Zo’n morfinepompje doet inderdaad soms gekke dingen met je.

Een klein jongetje wordt geboren

Daarna gaat het snel. Ze lijkt ineens persdrang te hebben, ze moet uit alle macht de persweeën wegpuffen. Alle spullen worden klaargezet. Om 16.43u mag Louise beginnen met persen, de baby ligt nu goed voor de uitgang. Alleen nu zijn de persweeën in hevigheid afgenomen… Louise zet alles op alles en om 16.59u wordt er een klein mensje geboren! Het is een jongetje!! Hij heeft de navelstreng los om zijn nekje, die wordt snel en vakkundig weggehaald. Rob krijgt het zichtbaar te kwaad, ze zijn allebei erg blij met hun kersverse zoon. Hij krijgt de naam Dennis, lekker stoer en Hollands, dat past helemaal bij ze. Dennis laat flink van zich horen bij zijn mama op de borst. Papa knipt de navelstreng door. Altijd een mooi moment!

Rond 17.15u probeert Louise hem al aan de borst te leggen maar daar heeft de kleine man nog niet zoveel zin in. Hij sabbelt een beetje maar echt drinken is het nog niet. En dat geeft ook helemaal niet, gelukkig hebben ze een prima reserve zodra ze geboren worden!

Het infuus wordt opgeschroefd naar 20 en rond 17.25u wordt de placenta geboren. Louise moet eventjes gehecht worden, ze heeft wat inwendige scheurtjes opgelopen. Ook daar slaat ze zich kranig doorheen. Rond 17.50u belt Rob zijn ouders op om het blije nieuws te vertellen. Ook de ouders van Louise worden op de hoogte gebracht. We krijgen beschuit met blauwe muisjes! Zo fijn (en lekker) dat ik er ook altijd eentje krijg haha. Dan mag Rob even heerlijk buidelen met zijn zoon, huid op huid contact is niet alleen fijn en goed voor mama’s met hun pasgeboren baby, maar ook zeker voor papa’s!

Tijd voor het eerste bezoek

Dan krijgt Dennis de nodige controles en wordt hij lekker warm aangekleed. Louise gaat dan even douchen en daarna verhuizen we naar een kamer op de kraamafdeling. Rond 19.55u arriveren eerst Louise’s ouders, en niet veel later komt ook Louise’s zus met haar vriend binnen. Wat een blijdschap in de kamer! Dennis wordt uitgebreid bewonderd en mag met iedereen op de foto. Dan vertrekt de visite weer en komt de verpleegkundige Louise helpen om Dennis weer even uit de borst te laten drinken. Even later komen de ouders van Rob binnen en ook zij zijn helemaal blij met hun kersverse kleinzoon.

Rond 21.00u neem ik afscheid van ze, na 12 mooie uren. Louise en Rob, bedankt dat jullie mij als geboortefotograaf erbij wilden hebben en heel veel geluk samen met Dennis!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

error:
error: Content is protected !!