by GERJANNE, 17 december 2016 , In Geboorte

Geboorte Kian // Geboortefotograaf Zwolle Isala Ziekenhuis

Geboortereportage Kian // Geboortefotograaf Zwolle Isala Ziekenhuis


 

 

Geboortefotograaf Zwolle | Onlangs mocht ik weer een geboorte fotograferen in het Isala ziekenhuis in Zwolle!

Gerwin en Jolinde trouwden in 2012 en ik mocht destijds hun bruiloft fotograferen. Sindsdien hielden we zo af en toe contact en medio 2016 kwam het bericht dat ze hun eerste kindje verwachtten! Ik voelde me super vereerd toen ze vroegen of ik de geboorte van hun kindje wilde fotograferen! En niet alleen de geboorte, ook stonden ze voor de camera toen Jolinde nog zwanger was en uiteindelijk ook na de bevalling nog een keertje. Fijn, zulke lieve klanten die telkens weer bij je terug komen!

Bekijk hier de Zwanger sessie van Jolinde & Gerwin!

Op 9 december is Jolinde uitgerekend en we houden in die laatste paar weken nauw contact. Ze verwacht zelf dat ze overtijd gaat lopen en gokt op de 16e of 17e. En onderschat nooit de intuïtie van een zwangere vrouw, want ze kreeg gelijk: op zaterdag 17 december is hun prachtige zoon Kian Aron geboren!

Een spannende dag

In die hele periode was zaterdag 17 december een beetje een problematische dag: ik zou die dag het afzwemmen van onze zwemschool fotograferen, een opdracht die ik onmogelijk kon afzeggen. Die dag stond dus mijn vaste back-up fotografe paraat om de geboorte eventueel te fotograferen. In de vroege ochtend van zaterdag 17 december krijg ik om 05.24u een appje van Jolinde. ‘Ik hoop dat de kindjes hard door zwemmen straks 😬 Sinds 03.00 regelmatige krampen/weeen. Uur geleden de vlk gebeld. Kom nu net onder de douche vandaan. We zien het nog weer even aan en zou haar bellen wanneer het aan blijft houden… maar daar lijkt het tot nu toe wel op😬 Sorry voor het wakker maken’ 

Oef. Zul je zien. Er zit al 3 minuten tussen de weeën, het lijkt al aardig actief te zijn. Ik breng mijn back-up op de hoogte en probeer nog even verder te slapen. Om 07.20u komt het volgende appje: de verloskundige is geweest en Jolinde heeft 2 cm ontsluiting. Ze heeft hevige weeën en soms geen pauze ertussen. Ik heb met haar te doen. Tussen 13.00u en 14.00u zal de verloskundige weer terug komen. Ik hoop rond 14.15u weer thuis te zijn van de andere opdracht, ik hoop zó dat ze de kleine nog even binnen houdt.

Tijdens het fotograferen van het afzwemmen check ik zo vaak mogelijk mijn telefoon, maar het blijft stil. Ik begin goede hoop te krijgen, zou het gaan lukken om er zelf bij te gaan zijn?! Om 11.34u krijg ik een appje van Gerwin dat ze zijn aangekomen in het ziekenhuis, Jolinde wil graag poliklinisch bevallen. Om 13.45u zit ik weer in de auto en vraag ik Gerwin naar de stand van zaken. Jolinde heeft veel pijn, de verloskundige is nog niet geweest. Rond 14.15u ben ik bijna thuis maar ik besluit door te rijden naar het ziekenhuis. Mijn vader ligt in het ziekenhuis en ik heb toch al mijn apparatuur al bij me, ik ga dus even bij mijn vader op bezoek in afwachting van meer nieuws. Om 14.27u krijg ik bericht van Gerwin dat de vliezen spontaan zijn gebroken. De verloskundige constateert 5 cm ontsluiting. Ik app hem dat ik al in het ziekenhuis ben en dus vlakbij ben, mocht het ineens hard gaan. Gerwin en Jolinde hebben aangegeven dat ze pas foto’s willen vanaf het moment dat de baby daadwerkelijk wordt geboren, dus niet van het hele voortraject. Dat maakt het ook lastig inschatten wanneer ik die kant op moet.

Een uurtje later blijkt Jolinde op 7-8 cm ontsluiting te zitten. Ik besluit alvast naar de andere kant van het ziekenhuis te gaan, waar de verloskamers zijn gevestigd. Als ik net bij hun kamer aan ben gekomen rond 16.00u, komt net de verloskundige naar buiten. Ze vertelt dat Jolinde het heel zwaar heeft en dat het iets minder snel gaat dan gehoopt. Ik besluit in de wachtkamer te gaan zitten en nog even wat op mijn laptop te werken. De verloskundige zal me roepen zodra ik naar binnen mag.

Een spannende bevalling met een goede afloop

Uiteindelijk kan ik rond 18.15u naar binnen. De verloskundige heeft Jolinde overgedragen aan het ziekenhuis omdat de bevalling snel moet gaan plaatsvinden, de kleine heeft het wat moeilijk. Als ik binnen kom is het even hectisch. De verloskundige van het ziekenhuis heeft het overgenomen en na een paar minuten hoor ik haar zeggen dat ze de gynaecoloog erbij gaat halen. Er heerst wat spanning in de kamer merk ik. Jolinde heeft het super zwaar, maar mag al wel persen. Het persen haalt alleen niet zoveel uit, er zit niet veel vooruitgang in. Als de gynaecoloog met nog wat hulptroepen binnenkomt valt al snel het woord ‘cupje’ en dan weet ik hoe laat het is. De baby blijkt verkeerd voor de uitgang te liggen (het is een halve sterrenkijker) en kan er met geen mogelijkheid uit. Dan gaat het snel. De medische hulpmiddelen worden gepakt en de baby wordt met behulp van een knip en een vacuümverlossing gehaald. Gerwin kijkt in spanning toe, het is niet niks wat er allemaal gebeurt en ook ik hou mijn adem in.

Om 18.36u wordt dan eindelijk hun zoon geboren!! Hij laat gelijk flink van zich horen, dat is een hele opluchting. Ik krijg er waterige ogen en een brok in mijn keel van, wat fijn dat hij er is! Hij krijgt de naam Kian en ligt bij een uitgeputte Jolinde op de borst. Nadat de placenta geboren is, wordt Jolinde gehecht. Kian ligt inmiddels heel rustig bij haar op de borst, het mannetje moet duidelijk even bijkomen van deze gebeurtenis. Hij kijkt met zijn grote donkere ogen om zich heen, het is een prachtig ventje! Gerwin bewondert zijn zoon natuurlijk ook uitgebreid en maakt zelf ook wat foto’s en filmpjes. Al snel krijgt Jolinde weer praatjes en met de nodige humor praten ze over wat er toch allemaal is gebeurd. Ze besluiten dat Jolinde en Kian een nachtje in het ziekenhuis blijven, Gerwin gaat naar huis om nog een laatste nacht goede slaap te pakken. 😉 Rond 21.45u nemen we afscheid van elkaar en met een moe maar voldaan gevoel rij ik naar huis. Het is gelukt om erbij te zijn! Maar wat wás het spannend.

Genieten

De volgende dag komen Jolinde en Kian thuis en kan het grote genieten beginnen! Drie weken later maak ik nog een prachtige Baby sessie van ze en is Kian al weer helemaal veranderd. Het is een prachtig mannetje!!

Lieve Gerwin en Jolinde, wederom bedankt voor jullie vertrouwen, ik vond het fijn om dit voor jullie te mogen doen. Heel veel geluk met elkaar!

XO // Gerjanne

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

error:
error: Content is protected !!