by GERJANNE, 18 september 2016 , In Geboorte

Geboorte Sophie // Geboortefotograaf Badbevalling Groningen

gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_001 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_002 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_003 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_004 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_005 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_006 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_007 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_008 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_009 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_010 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_011 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_012 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_013 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_014 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_015 gerjanne_geboortefotograaf_badbevalling_groningen_016

SOPHIE LUNA // 18.09.2016

Back-up geboortefotograaf

In het weekend van 16-18 september stond ik back-up voor mijn collega geboortefotograaf Annemiek, die dat weekend de workshop Geboortefotografie ging volgen bij Marry Fermont, dezelfde workshop die ik in oktober 2015 heb gevolgd. Annemiek had een uitgerekende klant op 17 september en de kans was aanwezig dat ze er niet bij kon zijn, aangezien ze in Brabant zat voor de workshop en de klant in Groningen woont. Met mijn tassen paraat naast mijn bed werd ik zondagochtend rond 05.00u wakker gebeld door aanstaande papa Michiel. Een vreemde situatie: gebeld worden door een papa die je nog nooit gesproken hebt en die meldt dat de bevalling is begonnen. Iris heeft sinds 03.00u weeën, maar nog niet regelmatig of heel heftig. Ik rol weer terug in bed en rond 07.30u sta ik op met mijn kinderen om me klaar te maken voor de dag. Rond 08.15u hebben we weer contact via WhatsApp. De weeën komen wat regelmatiger, soms om de minuut, soms om de 6 minuten. Dat klinkt hoopgevend. Ik opper om de verloskundige te bellen zodat ze een startpunt hebben en weten hoe ver Iris op dit moment is. Verloskundige Lianne komt rond 09.15u en constateert 3 cm ontsluiting. Een mooi begin! Ze zal rond 13.00u/13.30u terug komen.

Terwijl mijn kinderen om de vijf minuten vragen of en wanneer ik weg moet (ze horen de Whatsappjes binnen komen), word ik wat onrustig. Het is een uur en 20 minuten rijden en ik hoop deze toch niet te missen. Ik app met mijn collega geboortefotograaf Natasja die in Assen woont, en het plan wordt opgevat om die kant op te komen en eerst even op visite te gaan bij haar. Vanuit daar is het dan nog zo’n 20 minuten rijden en dat stelt me een stuk meer gerust. 😉 Rond 10.00u stap ik in de auto en ik kom rond 11.00u aan in Assen. Een klein uurtje later heb ik telefonisch contact met Michiel; Iris zat afwisselend in bad en op de bank, ze vangt de weeën prima op en alles lijkt nog rustig. We spreken af dat ik er ook rond 13.00u zal zijn.

Fantastische steun

Als ik aankom in Groningen, is ook Lotte, de zus van Iris, net gearriveerd vanaf Schiermonnikoog. Ze moest een familieweekend onderbreken en de eerste de beste boot te nemen om hierbij aanwezig te zijn, maar dat is geen straf. Lotte ondersteunt Iris zo goed als ze kan; en dat kan ze. Wauw, wat een team, wat een steun, prachtig om te zien! Verloskundige Lianne arriveert rond 13.30u en Iris klimt even uit bad om getoucheerd te worden. Ze heeft 6 cm ontsluiting. Ze gaat daarna weer in bad en we hopen allemaal dat de ontsluiting nu mooi verder vordert. De uren verstrijken en rond 16.30u toucheert Lianne weer: Iris heeft 7 cm. Dat gaat wat minder vlot dan gehoopt. Lianne oppert om de vliezen te breken; dat kan net het laatste zetje geven om de weeën te versterken en de ontsluiting te vorderen. Bij het breken van de vliezen krijgt Iris er direct een halve cm bij cadeau en zit ze op 7,5 cm. De weeën worden snel heftiger. Inmiddels is ook kraamhulp Karin gearriveerd. Iris zit nog even een poosje op de bank, en gaat dan toch weer terug in bad. Rond 18.36u constateert Lianne volledige ontsluiting! Helaas zijn de persweeën nog niet krachtig genoeg, dus het wordt nog even aangekeken. Rond 19.15u wordt Lianne afgelost door collega Puck, aangezien haar dienst erop zit. Een klein half uurtje later worden de weeën zichtbaar en hoorbaar heftiger en mag Iris beginnen aan de laatste fase van de bevalling: haar kindje geboren laten worden!

Een intense badbevalling

Michiel klimt ook in bad en samen klaren ze de klus. Na een uur persen wordt om 20.45u een meisje geboren! Iris en Michiel zijn zo opgelucht en blij! En ook tante Lotte pinkt wat traantjes weg. Zeker als ze hoort dat het meisje de naam Sophie Luna krijgt. In de stapel enveloppen van de babyshower met mogelijke babynamen zit ook Lotte’s envelop met daarop de naam……Sophie! Papa knipt de navelstreng door en Sophie probeert even later al zowaar uit de borst te drinken. Terwijl Sophie de nodige controles krijgt omdat ze een wat moeizame start heeft, hurkt Iris naast het bad en met behulp van een koelelement op haar buik wordt even later de placenta geboren. Iris gaat lekker op het bed liggen met kleine Sophie op haar buik. Papa belt de opa’s en oma’s met het heuglijke nieuws. Rond 23.40u neem ik afscheid van ze en begin ik mijn lange rit naar huis. Met een bijna volle maan aan de hemel, hoe toepasselijk met de tweede naam van Sophie, Luna.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

error:
error: Content is protected !!