Workshop Bruidsfotografie

Workshop Bruidsfotografie
voorjaar 2018

Ben je een beginnende bruidsfotograaf en wil je jezelf verbeteren en je portfolio uitbreiden? Of heb je nog nooit een bruiloft gefotografeerd maar wil je dit wel heel graag gaan doen?

Meld je dan aan voor de Workshop Bruidsfotografie bij GERJANNE!

In 2017 zijn er 4 succesvolle workshops gegeven aan enthousiaste cursisten.
Wil je als eerste de nieuwe workshop data in 2018 weten? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief zodat je je direct kunt aanmelden!

Ervaring deelnemer (workshop 13.05.2017):
“WAUW, wat een dag, wat een informatie, wat een ervaring en wat een vakvrouw. Met nul ervaring, als een echte benjamin binnen de bruidsfotografie en vooral om veel te leren heb ik besloten om aan deze workshop mee te doen. Gerjanne en haar werk kende ik vanuit eigen ervaring bij de geboortereportage van onze dochter. Haar werk en gebruik van licht en toepassing van zwart-wit spreken mij enorm aan. Wanneer ik daar een beetje van zou kunnen leren, ben ik al blij. En wat heb ik geleerd! Met een hoofd vol informatie en nieuwe kennis reed ik naar huis. Alles moest echt even een plekje krijgen. De combinatie van theorie, ervaring en zelf fotograferen was heel erg prettig. Ook de nazorg waarbij je de gemaakte foto’s tijdens de workshop kunt nabespreken is zo waardevol. Je blijft leren. Gerjanne, bedankt dat jij je kennis zo open en met passie met ons hebt willen delen! Stap voor stap hoop ik het geleerde nu in praktijk te kunnen brengen. Liefs, Cynthia”

 

Workshop Bruidsfotografie

 

Met 130 bruidsreportages achter de rug deel ik graag mijn kennis en kunde maar vooral ook mijn passie hierover met jou tijdens mijn Workshop Bruidsfotografie!! Yayyyyy!!

Ik weet nog goed hoe ik jaren geleden voor het eerst een bruiloft fotografeerde zonder enige ervaring, hulp of contact met andere bruidsfotografen en vervolgens in alle valkuilen stapte die er maar waren. Ik moest alle wielen zelf uitvinden. Na het volgen van een workshop bij een professionele bruidsfotograaf vielen alle puzzelstukjes op hun plek en was ik veel beter voorbereid. En sindsdien worden mijn beelden elke keer weer beter en toffer! (en blijf ik uiteraard zelf ook regelmatig workshops volgen)

Ik help je op weg met een goede workflow en de beste tips en trucs!

Ik wil daarom graag beginnende bruidsfotografen op weg helpen met een juiste workflow, goede communicatie met (potentiële) klanten en de beste tips en trucs om toffe beelden te kunnen maken tijdens een bruiloft! Ik ben een daglicht-fotograaf en ik help je graag om het juiste licht, de juiste compositie/kadering en het juiste standpunt te kiezen tijdens het fotograferen. Tijdens de sessie met het bruidspaar op een mooie locatie leer ik je hoe je op een ontspannen en zo min mogelijk geposeerde wijze de mooiste beelden maakt en een fijne interactie tussen en met het bruidspaar kunt creëeren.  Ik fotografeer de rest van de dag altijd op een documentaire wijze; ik leg gedurende de dag vast wat er gebeurt en ik regisseer niets. Als bruidsfotograaf moet je de hele dag op scherp staan en onverwachte momenten weten te vangen, omdat ze vaak maar een paar seconden duren. Ook de nabewerking zal aan bod komen en het afleveren van een mooi eindproduct aan je klant: een trouwalbum. Het totaalplaatje moet kloppen en daar help ik je graag bij!

// VOOR WIE

Deze Workshop Bruidsfotografie is voor startende bruidsfotografen die goed voorbereid aan de slag willen en een portfolio willen opbouwen. Ook bruidsfotografen die al een aantal bruiloften hebben gefotografeerd maar die zichzelf willen verbeteren zijn welkom! Goede kennis van een spiegelreflexcamera is een pré, je moet weten hoe je op de manuele (M) stand kunt fotograferen en wat ISO, sluitertijd en diafragma betekenen. Er zijn minimaal 6 en maximaal 8 plaatsen voor de workshop. Bij meerdere inschrijvingen wordt er een wachtlijst gemaakt voor de workshops in het voorjaar van 2018.

// WANNEER

De Workshop Bruidsfotografie wordt gegeven in het voorjaar van 2018, op een zaterdag van 09.00u – 17.00u in Wezep. Nieuwe workshop data worden begin 2018 bekend gemaakt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste de nieuwe workshop data te weten te komen!

 

Ervaring deelnemer (workshop 13.05.2017):
“Op het moment dat ik las dat Gerjanne een workshop wilde gaan geven wist ik “daar moet ik bij zijn!” Ik volg haar werk al een tijdje en ben elke keer weer onder de indruk. Zo mooi! Wat was ik blij dat ik een plekje had bemachtigd voor de workshop van 13 mei. Ook al heb ik al een aantal bruiloften gedaan en in 2016 ook een workshop bruidsfotografie gevolgd, ik heb weer enorm veel opgestoken! Dankzij de prachtige hand-out kan ik af en toe nog rustig alles doorlezen. Gerjanne heeft alle stappen die bij het fotograferen van een bruiloft komt kijken heel duidelijk uitgelegd. Ook tijdens het praktijkgedeelte deed ze dit, terwijl we toch allemaal de ruimte kregen om mooie foto’s te maken. Geen vraag was te gek. Ik vond het echt super en ga vol vertrouwen het komende trouwseizoen in!”

// DE INHOUD

Wat gaan we allemaal doen tijdens de workshop:

  • Even voorstellen! We maken kennis met elkaar en ik geef een korte introductie over mijn werk als bruidsfotograaf en hoe ik op mijn huidige niveau ben gekomen.
  • Wat komt er allemaal kijken bij het fotograferen van een bruiloft? Hoe krijg je aanvragen, hoe bereid je je voor, hoe verloopt een kennismakingsgesprek en waar moet je rekening mee houden in de aanloop naar een bruiloft?
  • Waar moet je op letten tijdens het fotograferen van een bruiloft? Hoe kun je de meest toffe foto’s maken, rekening houdend met lichtinval, compositie en standpunt? Hoe fotografeer je documentair?
  • Welke apparatuur gebruik je en met welke instellingen kun je het beste fotograferen? Ik vertel je welke apparatuur en instellingen ik zelf gebruik en waarom. Ook het belang van back-up apparatuur komt aan bod.
  • Wat doe je na de bruiloft? Het hele proces van foto’s inladen, back-uppen, selecteren en nabewerken komt aan bod. Ik geef je tips welke software programma’s je het beste kunt gebruiken en wat een fijne workflow is.
  • We gaan een echt bruidspaar fotograferen! Op een toffe plek in het bos maken we een fijne serie foto’s van een bruidspaar in hun prachtige trouwkleding en inclusief een mooi bruidsboeket.
  • Afsluiting: je kunt al je vragen aan me stellen wat je nog wilt weten. Je krijgt een uitgebreide handleiding mee zodat je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen.

Na de workshop houden we contact en word je toegevoegd aan de besloten Facebook groep van de Workshop, waar ook cursisten van eerdere workshops lid van zijn. Ik geef je graag feedback op de foto’s die je tijdens de workshop of tijdens een echte bruiloft hebt gemaakt. Ook kunnen jullie als cursisten onderling contact houden, feedback vragen en tips & trucs uitwisselen. Ontzettend waardevol om fijn contact te hebben met collega’s!

 

// INFORMATIE

Datum nog niet bekend (voorjaar 2018)
Tijd 09.00u – 17.00u (met uitloopmogelijkheid naar 18.00u)
Locatie Wezep
Kosten € 345,00 incl. BTW (deze kun je zakelijk opvoeren als opleidingskosten en zo de BTW terug vorderen!)
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 8
Materialen inclusief een goodiebag met o.a. schrijfblok en pen

Inclusief:
– koffie, thee en fris gedurende de hele dag
– een lekkere lunch tussen de middag
– het fotograferen van een echt bruidspaar op een mooie buitenlocatie
– een uitgebreide handleiding om thuis rustig te kunnen nalezen
– toegang tot een besloten Facebook groep voor feedback, tips & trucs

Betaling
Als je aanmelding door mij bevestigd is (inschrijving op volgorde van binnenkomst en vol = vol!), dan ontvang je de factuur voor de betaling. Na betaling is je plekje bij de workshop definitief!

// INSCHRIJVEN

Ben je enthousiast? Meld je dan alvast aan voor de nieuwsbrief en hoor als eerste de nieuwe workshop data zodat je je in kunt schrijven! Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en je kwaliteit als bruidsfotograaf naar een hoger niveau te tillen!


 

Sfeerimpressie Workshop Bruidsfotografie 13 mei 2017

 
error:
error: Content is protected !!