Back to Top
Image Alt

Workshop Bruidsfotografie

Wil jij alle kneepjes van het vak leren en goed voorbereid van start gaan als bruidsfotograaf?

Ben je een beginnende bruidsfotograaf en wil je jezelf verbeteren en je portfolio uitbreiden? Of heb je nog nooit een bruiloft gefotografeerd maar wil je dit wel heel graag gaan doen? Meld je dan aan voor de Workshop Bruidsfotografie bij GERJANNE!

In 2017 en 2018 zijn er meerdere succesvolle workshops gegeven aan enthousiaste cursisten. Voor het najaar 2018 staan er weer nieuwe data gepland!

De nieuwe data voor de Workshop Bruidsfotografie zijn bekend!

– zaterdag 29 september
– zaterdag 6 oktober

Scroll naar beneden voor alle info over de workshop en om je in te schrijven!

Vol = vol!

Waarom?

Met ruim 140 bruidsreportages achter de rug, 3 prestigieuze internationale trouwfoto awards (Fearless & ISPWP) en 1 Masters of Dutch Wedding Photography award op zak en 2 eervolle vermeldingen bij de Bruids Foto & Film Awards 2018, deel ik graag mijn kennis en kunde maar vooral ook mijn passie hierover met jou tijdens mijn Workshop Bruidsfotografie!! Yayyyyy!!

Ik weet nog goed hoe ik jaren geleden voor het eerst een bruiloft fotografeerde zonder enige ervaring, hulp of contact met andere bruidsfotografen en vervolgens in alle valkuilen stapte die er maar waren. Ik moest alle wielen zelf uitvinden. Na het volgen van een workshop bij een professionele bruidsfotograaf vielen alle puzzelstukjes op hun plek en was ik veel beter voorbereid. En sindsdien worden mijn beelden elke keer weer beter en toffer! (en blijf ik uiteraard zelf ook regelmatig workshops volgen)

Ik help je op weg met een goede workflow en de beste tips en trucs!

Ik wil daarom graag beginnende bruidsfotografen op weg helpen met een juiste workflow, goede communicatie met (potentiële) klanten en de beste tips en trucs om goed van start te gaan en mooie beelden te kunnen maken tijdens een bruiloft! Ik ben een daglicht-fotograaf en ik help je graag om het juiste licht, de juiste compositie/kadering en het juiste standpunt te kiezen tijdens het fotograferen. Tijdens de sessie met het bruidspaar op een mooie locatie leer ik je hoe je op een ontspannen en zo min mogelijk geposeerde wijze de mooiste beelden maakt en een fijne interactie tussen en met het bruidspaar kunt creëeren.  Ik fotografeer de rest van de dag altijd op een documentaire wijze; ik leg gedurende de dag vast wat er gebeurt en ik regisseer niets. Als bruidsfotograaf moet je de hele dag op scherp staan en onverwachte momenten weten te vangen, omdat ze vaak maar een paar seconden duren. Ook de nabewerking zal aan bod komen en het afleveren van een mooi eindproduct aan je klant: een trouwalbum. Het totaalplaatje moet kloppen en daar help ik je graag bij!

Verhinderd op de genoemde data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en hoor als eerste de nieuwe data voor het voorjaar van 2019!
* indicates required
Ervaringen van andere cursisten

"De Workshop smaakte naar meer. Ik vond het een hele leuke leerzame dag. Afwisselende onderwerpen. Goed verzorgd. Gericht op beginnende zelfstandige, maar dat vond ik ook erg leuk om wat van mee te krijgen. Als je nog een keer een leuke workshop start, ben ik zeker nog is van de partij!"

"Op het moment dat ik las dat Gerjanne een workshop wilde gaan geven wist ik "daar moet ik bij zijn!" Ik volg haar werk al een tijdje en ben elke keer weer onder de indruk. Zo mooi! Wat was ik blij dat ik een plekje had bemachtigd voor de workshop van 13 mei. Ook al heb ik al een aantal bruiloften gedaan en in 2016 ook een workshop bruidsfotografie gevolgd, ik heb weer enorm veel opgestoken! Dankzij de prachtige hand-out kan ik af en toe nog rustig alles doorlezen. Gerjanne heeft alle stappen die bij het fotograferen van een bruiloft komt kijken heel duidelijk uitgelegd. Ook tijdens het praktijkgedeelte deed ze dit, terwijl we toch allemaal de ruimte kregen om mooie foto's te maken. Geen vraag was te gek. Ik vond het echt super en ga vol vertrouwen het komende trouwseizoen in!"

"De workshop bij GERJANNE was een echte eye-opener. Haar openheid, gedrevenheid en passie zorgen voor een goed gevulde, leerzame workshop. Ook na de workshop is GERJANNE bereid om te blijven ondersteunen bij vragen waar nodig. Dankzij de toffe Facebook groep blijven wij als cursisten met elkaar in contact, wat ontzettend leuk is. Niet alleen heb ik ontzettend veel geleerd, ook heb ik weer een groep collega's mogen ontmoeten, wat voor mij ontzettend waardevol voelt."

"WAUW, wat een dag, wat een informatie, wat een ervaring en wat een vakvrouw. Met nul ervaring, als een echte benjamin binnen de bruidsfotografie en vooral om veel te leren heb ik besloten om aan deze workshop mee te doen. Gerjanne en haar werk kende ik vanuit eigen ervaring bij de geboortereportage van onze dochter. Haar werk en gebruik van licht en toepassing van zwart-wit spreken mij enorm aan. Wanneer ik daar een beetje van zou kunnen leren, ben ik al blij. En wat heb ik geleerd! Met een hoofd vol informatie en nieuwe kennis reed ik naar huis. Alles moest echt even een plekje krijgen. De combinatie van theorie, ervaring en zelf fotograferen was heel erg prettig. Ook de nazorg waarbij je de gemaakte foto's tijdens de workshop kunt nabespreken is zo waardevol. Je blijft leren. Gerjanne, bedankt dat jij je kennis zo open en met passie met ons hebt willen delen! Stap voor stap hoop ik het geleerde nu in praktijk te kunnen brengen."

"Ik heb genoten van de bruidsfotografie workshop, gegeven door Gerjanne.nl... Ze had een prachtig mooie handout gemaakt, waar enorm veel tips in staan. Deze hebben we tijdens de workshop ook gedeeltelijk doorgenomen en met de presentatie was het plaatje compleet. Naast alle fotografie & nabewerkings tips, had ze ook enorm veel tips over de zakelijk kant van het verhaal, de workflow en als kers op de taart, mochten we een mooie bruidspaar fotograferen op een prachtige locatie in het bos. Ik vond het zeer geslaagd en ondanks dat ik al enige ervaring in de bruidsfotografie had, was dit een enorm fijne workshop en heb er nog genoeg van opgestoken. Gerjanne is een enorm lieve & open vrouw, die haar kennis en kunde graag met anderen wil delen!"

Voor wie?

Deze Workshop Bruidsfotografie is voor startende bruidsfotografen die goed voorbereid aan de slag willen en een portfolio willen opbouwen. Ook bruidsfotografen die al een aantal bruiloften hebben gefotografeerd maar die zichzelf willen verbeteren zijn welkom! Goede kennis van een spiegelreflexcamera is een pré, je moet weten hoe je op de manuele (M) stand kunt fotograferen en wat ISO, sluitertijd en diafragma betekenen. Er zijn minimaal 6 en maximaal 8 plaatsen voor de workshop. Bij meerdere inschrijvingen wordt er een wachtlijst gemaakt voor de eerstvolgende workshop.

Wanneer?

De Workshop Bruidsfotografie wordt gegeven op zaterdag 29 september 2018 & zaterdag 6 oktober 2018  in Wezep (vlak onder Zwolle). Wil je graag deelnemen maar ben je verhinderd op deze datum? Nieuwe workshop data voor het voorjaar worden begin 2019 bekend gemaakt. Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief (bovenaan deze pagina) om als eerste de nieuwe workshop data te weten te komen!

Waar?

De Workshop Bruidsfotografie wordt gegeven in Hoeve op Vollenhof, een idyllisch plekje net buiten Wezep met veel mogelijkheden om binnen en buiten te fotograferen. Wezep ligt net onder Zwolle en is uitstekend bereikbaar via de A28 en de A50. Hoeve op Vollenhof is ook een Bed&Breakfast en heeft twee mooie kamers boven de workshopruimte te huur! De kosten voor 1 persoon zijn €50 per nacht en voor 2 personen €70 per nacht (mocht je een kamer willen delen met een mede cursist), inclusief ontbijt. Dan ben je in ieder geval mooi op tijd. 😉 Meer informatie: www.hoeveopvollenhof.nl. Als je een kamer wilt boeken dan kun je dit via het inschrijfformulier hier onderaan de pagina aangeven.

De inhoud

Wat gaan we allemaal doen tijdens de workshop:

✓ Even voorstellen! We maken kennis met elkaar en ik geef een korte introductie over mijn werk als bruidsfotograaf en hoe ik op mijn huidige niveau ben gekomen.

✓ Hoe krijg je aanvragen, hoe bereid je je voor, hoe verloopt een kennismakingsgesprek en waar moet je rekening mee houden in de aanloop naar een bruiloft?

✓ Waar moet je op letten tijdens het fotograferen van een bruiloft? Hoe kun je de meest toffe foto’s maken, rekening houdend met lichtinval, compositie en standpunt? Hoe fotografeer je documentair?

✓ Welke apparatuur gebruik je en met welke instellingen kun je het beste fotograferen? Ik vertel je welke apparatuur en instellingen ik zelf gebruik en waarom. Ook het belang van back-up apparatuur komt aan bod.

We gaan een echt bruidspaar fotograferen! Op een toffe plek in het bos maken we een fijne serie foto’s van een verliefd stel in prachtige trouwkleding en inclusief een mooi bruidsboeket, verzorgd door Bloemenzo Joyce.

✓ Wat doe je na de bruiloft? Het hele proces van foto’s inladen, back-uppen, selecteren en nabewerken komt aan bod. Ik geef je tips welke software programma’s je het beste kunt gebruiken en wat een fijne workflow zou kunnen zijn.

✓ Afsluiting: je kunt al je vragen aan me stellen wat je nog wilt weten. Je krijgt een uitgebreide handleiding mee zodat je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen.


Besloten Facebook groep

Na de workshop houden we contact en word je toegevoegd aan de besloten Facebook groep van de Workshop, waar ook cursisten van eerdere workshops lid van zijn. Ik geef je graag feedback op de foto’s die je tijdens de workshop of tijdens een echte bruiloft hebt gemaakt. Ook kunnen jullie als cursisten onderling contact houden, feedback vragen en tips & trucs uitwisselen. Ontzettend waardevol om fijn contact te hebben met collega’s!

Informatie

Datum zaterdag 29 september // zaterdag 6 oktober
Tijd 09.00u – 18.00u
Locatie Hoeve op Vollenhof, Vollenhofsweg 3, 8091 PH Wezep
Kosten* € 375,00 incl. BTW (deze kosten kun je zakelijk opvoeren als opleidingskosten en zo de BTW terug vorderen!)
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 8
Materialen inclusief een goodiebag met o.a. schrijfblok en pen en uiteraard een uitgebreide hand-out

Indien je ook een overnachting in het B&B boekt, komen die kosten er uiteraard nog bij.

Inclusief:
– koffie, thee, fris en versnaperingen gedurende de hele dag
– een lekkere lunch tussen de middag
– het fotograferen van een echt bruidspaar op een mooie buitenlocatie voor je portfolio
– een uitgebreide hand-out om thuis rustig te kunnen nalezen
– toegang tot een besloten Facebook groep voor feedback, tips & trucs

Betaling
Als je aanmelding door mij bevestigd is (inschrijving op volgorde van binnenkomst en vol = vol!), dan ontvang je de factuur voor de betaling. Na betaling is je plekje bij de workshop definitief!

Meld je snel aan!

Wees er snel bij, want VOL = VOL!

Workshop Bruidsfotografie

Inschrijven

Ben je enthousiast? Meld je dan snel aan!! Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en je kwaliteit als bruidsfotograaf naar een hoger niveau te tillen!

Voornaam*
Achternaam*
Telefoonnummer*
E-mail*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*

Voor elke datum wil je je aanmelden? Je mag meerdere data aangeven, zodat ik eventueel kan schuiven met beschikbare plekken om een workshop vol te krijgen.
*

Wat is je ervaring met (bruids)fotografie? Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd?
*

Wat zou je heel graag van mij willen leren tijdens de workshop?
*

Met welke camera('s) en objectieven fotografeer je?
*

Wil je een kamer in het Bed&Breakfast boven de workshopruimte boeken voor de nacht ervoor? (er zijn 2 tweepersoonskamers beschikbaar)

JA voor 1 persoon 1 nacht (€50 per nacht)
JA voor 1 persoon 2 nachten (€50 per nacht)
JA voor 2 personen 1 nacht (€70 per nacht)
JA voor 2 personen 2 nachten (€70 per nacht)

Heb je verder nog vragen of aanvullingen?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de volgende voorwaarden:
- Je hebt je gegevens naar waarheid ingevuld.
- Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging van mij hebt ontvangen en de betaling is voldaan.
- De betaling kan bij afmelding alleen worden teruggestort wanneer je plekje door iemand anders overgenomen kan worden. Is dit niet het geval, dan blijft de betaling staan en kun je de workshop op een andere datum volgen óf je kunt een persoonlijke mentoring sessie boeken van 4 uur op een datum in overleg.

JA ik ga akkoord met de voorwaarden voor inschrijving!*

Maak het rekensommetje en vul je antwoord in!
acht - drie =
*

Yayyy! je bent er bijna! Klik op de knop hieronder om je in te schrijven. Je ontvangt een kopie van je inschrijving per mail, dit is dus nog geen bevestiging! Inschrijven gebeurt op volgorde van binnenkomst. Je inschrijving is pas akkoord als je van mij een bevestigingsmailtje met de factuur voor de betaling hebt ontvangen. Zodra de betaling voldaan is, ben je verzekerd van een plekje bij de workshop!

 

Sfeerimpressie voorgaande workshops

error:
error: Content is protected !!