fbpx
Back to Top

Festivalbruiloft

Festivalbruiloft

*** Ik ben superblij dat ik deze blog met de wereld mag delen! Het bruidspaar wil zelf graag anoniem blijven op internet, dus herken je ze, noem dan liever niet hun namen in een eventuele reactie online. ***

Deze foto’s komen het mooist tot hun recht als je ze op een gewone computer of laptop bekijkt i.p.v.. op je telefoon!

Op een prachtige dag in augustus trouwde dit fijne bruidspaar in Friesland. De bruid heb ik jaren geleden al eens voor mijn lens gehad, toen zij met haar ouders en broertje bij mij voor een gezinsshoot kwam. Nu had ze inmiddels een relatie en was ze ten huwelijk gevraagd en vroeg ze begin 2020 of ik hun bruiloft wilde fotograferen. Wat een eer! We hadden een fijn gesprek waarin ik ook de bruidegom alvast een beetje leerde kennen. Ze wilden graag gaan trouwen in juni 2020. Nou ja, we weten allemaal wat er toen ineens gebeurde in de wereld…. Tante C kwam op bezoek. Ze besloten hun bruiloft een jaar uit te stellen, naar juni 2021.

In het voorjaar van 2021 kwamen ze naar Wezep toe voor een minishoot, waarbij ik ook foto’s maakte voor hun trouwkaart. Het was een leuke shoot waarbij we elkaar wat beter leerden kennen. Een loveshoot is zo’n leuke manier om alvast een beetje te wennen aan het op de foto gaan, en voor mij is het ook fijn om alvast een beetje te kunnen peilen hoe een bruidspaar op mij en mijn camera reageert. Ze kozen een aantal mooie foto’s uit, waaronder voor de trouwkaart. Aftellen naar juni 2021!

Maar ja. Tante C was nog niet echt van plan om zich terug te trekken. Na wat wikken en wegen besloten ze hun bruiloft nogmaals uit te stellen, naar eind augustus 2021. Mijn laatste vakantie weekend, maar dat offerde ik er graag voor op. Wat leefde ik met ze mee! Ze wilden zo graag hun bruiloft vieren zoals ze dat in eerste instantie in gedachten hadden. Zonder maatregelen, met liefde, knuffels, veel mensen om zich heen en een vet feestje.

Augustus brak aan en de versoepelingen waren helaas nog niet zoals ze moesten zijn. Het avondfeest met live muziek kon geen doorgang vinden, maar ze besloten toch om hun bruiloft te gaan vieren. En wat werd het een toffe dag!!

De dag begon voor mij bij de bruidegom, die zich in het huis van één van zijn beste vrienden aan het klaarmaken was. Er heerste een relaxte sfeer, fijn!

Daarna vertrok ik naar hun eigen huis, waar de bruid al bijna klaar was met de voorbereidingen. De laatste hand werd gelegd aan het kapsel en de make-up, en toen was het tijd om de jurk aan te trekken. Ondertussen hadden de naaste gezinnen zich al verzameld op het pleintje voor hun huis, in afwachting van de first look.

En toen was het zover…. De first look! Altijd een mooi moment, zeker wanneer er zoveel emoties bij komen. De bruidegom kwam aangelopen met zijn twee beste vrienden. Hij belde aan bij zijn eigen huis en ging vol verwachting met zijn rug richting de voordeur staan. De oooh’s en aaah’s zorgden voor emotie bij hem, vertelde hij later. Het besef dat iedereen zijn bruid al kon zien en hij nog niet. Gelukkig mocht hij zich al snel omdraaien om zijn bruid te bewonderen. Dit soort momenten zijn altijd overladen met emoties; je hebt zo lang gewacht om elkaar in trouwkleding te mogen aanschouwen, zeker met het uitstellen van de bruiloft. Prachtig om getuige van te mogen zijn!

De hele straat was trouwens versierd; alle vlaggen hingen buiten. Een leuke traditie!

Tijd om foto’s te gaan maken! Het bruidspaar woont in een prachtig oude buurt, met op loopafstand een park. We maakten op een fijne en ontspannen manier een mooie serie foto’s.

Eenmaal terug maakten we nog even een aantal familiefoto’s op het pleintje voor hun huis. En familiefoto’s hoeven echt niet saai te zijn, bewijzen deze foto’s 😉 Vervolgens vertrokken we naar de lunchlocatie, op een kwartiertje rijden. We genoten van een overheerlijke lunch op een leuke locatie en van het prachtige weer. Er moest dan ook even goed gesmeerd worden met zonnebrandcreme. 😉

Ik vertrok wat eerder van de lunch om alvast de voorbereidingen op de feestlocatie vast te kunnen leggen. De feestlocatie was Paviljoen Mem, een waanzinnig toffe multifunctionele festival locatie waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Op het grasveld in de zijtuin werden tenten opgezet, zodat de gasten na de bruiloft allemaal konden blijven overnachten. Zo tof!

Toen alle gasten aanwezig waren, arriveerde het bruidspaar. Een mooi moment en een warm welkom met prachtige zelfgemaakte bogen. Alle gasten werden begroet, er werd geknuffeld, en iedereen nam plaats voor de ceremonie.

Tijd voor de ceremonie! Het werd een waanzinnig mooie buitenbruiloft, met een sfeertje waar je u tegen zegt. Alles was magisch: de versiering, de muzikale begeleiding door de broer van de bruidegom, persoonlijke (en hilarische) toespraken van ouders en dierbare vrienden, de oom van de bruid die als ceremoniespreker ook mooie woorden had, de broer van de bruid en de zus van de bruidegom die de ringen kwamen brengen. En de bruid die natuurlijk aan de arm van haar vader aan kwam. Ik heb zó onwijs genoten van deze ceremonie, de liefde en warmte waren voelbaar. Aan het eind van de ceremonie werd er champagne uitgedeeld waarna er gezamenlijk geproost werd op hun huwelijk.

Tijd voor taart! De bruidstaart was gemaakt door de moeder en zus van de bruidegom. Oh wat zag ‘ie er heerlijk uit! De taarttopper sneuvelde helaas bij het aansnijden, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren verschillende soorten taart, voor ieder wat wils. Ik krijg er altijd honger van, en gelukkig was er ook een stukje voor mij. 😉

Er werden wat groepsfoto’s gemaakt, en de bruid wilde heel graag haar boeket gooien! Nou dat hoef je mij geen twee keer te zeggen haha. Alle ongetrouwde vrouwen werden opgetrommeld en ik ging op een trapje staan om van iets hogeraf te kunnen fotograferen. Geweldig leuk!

Daarna werd er genoten van een heerlijke BBQ en werden er tussendoor nog een aantal speeches gehouden. Toen de schemer inviel, zag alles er nóg toffer uit met al die lichtjes. Mijn taak zat er toen op en ik reed moe maar super voldaan naar huis. Wel met een zachte autoband, maar gelukkig ben ik heelhuids thuis gekomen. 😉 Het bruidspaar heeft de avond afgesloten met alle gasten bij het kampvuur, waar de broer van de bruidegom op zijn gitaar voor de muzikale begeleiding zorgde.

Lieve twee, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie bruiloft! Ik vond het een eer om dit voor jullie te mogen doen, en ik heb oprecht genoten van jullie en alle liefde en emoties die de hele dag voelbaar waren. Ik word zó blij van dit soort bruiloften!! Ik wens jullie onwijs veel geluk samen!

Liefs,
Gerjanne

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!