fbpx
Back to Top

Bruiloft Michel & Rhodé | Kasteel De Cannenburgh

Bruiloft Michel & Rhodé | Kasteel De Cannenburgh

Trouwfotograaf Gelderland | Ik spreek Michel en Rhodé voor het eerst op de trouwbeurs Wezep gaat Trouwen, in het najaar van 2017. Na een kort maar leuk gesprek besluiten ze mij ter plekke te boeken voor hun grote dag! Wat leuk! Vrijdag 25 mei 2018 is het dan zover, en het is ook mijn eerste bruiloft van 2018. De week ervoor ben ik als second shooter mee geweest met een collega, zodat ik er weer even lekker in kon komen. na een aantal maanden geen bruiloft te hebben gefotografeerd, is het altijd weer een feestje als het weer zover is!

De voorbereidingen

’s Ochtends rond 08.00u arriveer ik bij het ouderlijk huis van Rhodé in Wapenveld, waar Rhodé’s haar wordt gedaan en haar ouders, zus en zwager ook druk in de weer zijn met van alles. Hondje Sparky drentelt druk door het huis, dieren voelen altijd zo haarfijn aan als er iets bijzonders staat te gebeuren. Ik leg alle voorbereidingen vast. Rond 09.00u krijgt Rhodé een appje dat Michel er al helemaal klaar voor is. Die heeft zich alleen vergist in de tijd, want hij hoeft pas om 10.00u bij Rhodé te zijn. Even een miscommunicatie dus.

Ongeduldige bruidegom

Rond 09.30u is het tijd voor Rhodé om haar trouwjurk aan te trekken. Onder toeziend oog van oma is Rhodé’s moeder druk in de weer om de jurk te strikken met een veter. Een heel karwei, wat soms zenuwslopend is. Rond 10.00u staat Michel even verderop in de straat al te popelen om met de trouwauto, een gave blauwe Ford, voor te komen rijden, maar hij moet nog even geduld hebben want Rhodé is nog niet zover. Een kwartiertje later mag hij dan eindelijk aanbellen. Rhodé doet de voordeur open en ze bewonderen elkaar. Michel heeft een gaaf blauw pak aan en heeft natuurlijk ook een mooi trouwboeket bij zich, die hij van de zenuwen vergeet te geven. Ze willen graag wat foto’s met hondje Sparky maken en dat doen we bij de mooie haag in de voortuin. Dan is het tijd om te vertrekken naar Vaassen, waar om 11.00u de huwelijksceremonie zal plaatsvinden in Kasteel De Cannenburch. De gasten zijn daar al gearriveerd, evenals Dorothée, mijn second shooter voor die dag. Als alle daggasten zich hebben opgesteld, komen Michel en Rhodé aangereden en hoor ik een hoop Oh’s en Ah’s. Ze vallen in de smaak. 😉

Kasteel De Cannenburch

De ceremonie in de grote zaal van het Kasteel is geweldig leuk. Trouwambtenaar Derya houdt een ontzettend leuke quiz waarbij de daggasten een bordje omhoog moeten houden met het gezicht van Michel of Rhodé erop. Er worden vragen gesteld als ‘Wie geeft het meeste geld uit?‘ en ‘Wie komt er het vaakst te laat?’tot ‘Wie houdt het meest van de ander?’en bij die laatste vraag gaan natuurlijk bij iedereen beide bordjes de lucht in. Dan is het tijd voor het officiële gedeelte en geven ze elkaar het ja-woord. De trouwringen worden aangedragen door Rhodé’s neefjes Elias en Jozua, die dat met verve doen. Ze blijven ademloos staan toekijken terwijl Michel en Rhodé elkaar de ringen omschuiven. Dan worden de aktes getekend en zijn ze officieel man en vrouw!

Een zonnige dag

Na de ceremonie gaan de daggasten naar het koetshuis voor een lekkere lunch en wij lopen het park in voor de fotoreportage, met een picknickmand vol heerlijke broodjes en lekker drinken. We zoeken een bankje op en eten zelf eerst ook even wat. In een ontspannen sfeer maken we vervolgens een toffe serie foto’s. Het is heel zonnig dus we zoeken vooral de schaduw op, omdat de zon zo hoog staat rond dit tijdstip krijg je anders van die lelijke schaduwen.

Rond 13.30u voegen we ons weer bij de daggasten en is het tijd voor het maken van de groepsfoto’s. Daarna mag Michel op het terras de champagne sabreren en wordt er op z’n Duits geproost, nadat de vader van Rhodé een korte speech heeft gehouden. Daarna staan er lekkere gebakjes klaar en snijden Michel en Rhodé de taart aan.

Kerkdienst

Rond 15.00u vertrekken we richting Hattem waar de kerkdienst zal plaatsvinden in de Baptisten gemeente Bethel. We staan nog heel even in de file, maar dat duurt gelukkig niet lang. In de kerk zijn ook veel andere mensen aangeschoven, wat moet dat fijn zijn voor het bruidspaar om te zien hoeveel mensen hierbij aanwezig willen zijn. Erik van ’t Ende leidt de dienst op een hele fijne wijze, er worden mooie opwekkingsliedjes gezongen en de overdenking is kort maar fijn. Na het ja-woord in de kerk krijgen Michel en Rhodé de zegen. De trouwbijbel wordt overhandigd door Rhodé’s vader en dan zit de dienst erop. We maken nog wat sfeerfoto’s van het feliciteren en koffie drinken, en Michel wil toch nog even een paar stoere foto’s met de auto maken. Jongens en auto’s……. 😉 Rond 17.15u nemen we afscheid.

Lieve Michel en Rhodé, wat was het een prachtige dag! Bedankt voor het vertrouwen en de gezelligheid. Ik wens jullie veel geluk toe samen!

Liefs,
Gerjanne

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.