fbpx
Back to Top

Drive-by birthday party Wezep

Drive-by birthday party Wezep

01.04.2020 | Jasper 7 jaar!

Ik mocht vanochtend zoiets leuks doen!! Jasper, de zoon van mijn beste vriendin is vandaag jarig (toen ze 7 jaar geleden appte dat hij was geboren geloofde niemand dat natuurlijk haha, op 1 april…) en er was stiekem een heuse verjaardagsoptocht geregeld! Ik heb (uiteraard op gepaste afstand met mijn telezoomlens) foto’s gemaakt, en de krant De Stentor pikte het verhaal ook op. Zo leuk!! Gefeliciteerd lieve Jasper, deze verjaardag ga jij never nooit meer vergeten!!

Dit is de link naar het krantenartikel: https://www.destentor.nl/veluwe/jarige-jasper-7-uit-wezep-ziet-zijn-toeterende-mobiele-visite-eerste-aan-voor-begrafenisstoet~a863d19d/
(hieronder de tekst uit het krantenartikel met nog meer foto’s)

 

 


Jarige Jasper (7) uit Wezep ziet zijn toeterende mobiele visite eerste aan voor begrafenisstoet

Je zou maar 7 worden in de coronatijd. Jasper van den Bosch uit Wezep had er helemaal geen zin in. Sterker nog: hij was dagenlang verdrietig dat er geen bezoek kon komen. Totdat de tranen konden plaatsmaken voor een glimlach. Twaalf auto’s rijdende visite maakte zijn dag alsnog goed. – door Sacha Wunderink | 1 april 2020

,,Eerst dacht ik dat het auto’s van een begrafenis waren. Die rijden ook altijd achter elkaar. Maar ik vond het wel gek dat ze ballonnen aan de auto’s hadden hangen en dat ze gingen toeteren was ook raar”, vertelt de jarige job.

Het was de verrassing die zijn ouders hadden voorbereid. ,,Jasper is een gezelschapsdier. Vindt het fantastisch als er visite komt. Dus hij was al dagen lang verdrietig dat dit niet kon. Van meerdere kanten kregen we de tip om het op deze manier te doen. Uiteindelijk zagen we ook een filmpje uit het Jeugdjournaal van zoiets”, vertelt moeder Inge.

Knoop doorgehakt na dubben
Dit weekend werd de knoop doorgehakt. ,,Jasper had het erover dat hij vast een mooi cadeau van ons zou krijgen, maar dat hij de visite enorm zou missen. Toen was ik klaar met dubben of we het zouden regelen en wist ik dat we dit moesten doen. Ik heb vrienden, familie en een paar van zijn beste vriendjes gevraagd. Dat is nu het voordeel. Iedereen is bij huis en kan wel even een kwartiertje hiervoor vrij maken.”

Slingers en ballonnen
Het resulteerde in een stoet van twaalf auto’s en een motorrijder – ‘dat was mijn oom’- voorop. De voertuigen versierd met slingers en ballonnen. Toeterend om vooral de aandacht te trekken. En die was er. Vanachter de ramen keken buurtbewoners hun ogen uit. En Jasper… die was volledig overdonderd.

Cadeautafel en afhaal-taart
Moeder Inge had de logistiek goed uitgedokterd. ,,Half tien schoolwerk en dan een uurtje later buiten even voetballen. Dat daar ook de boel versierd was, hebben we uitgelegd. De buurt moest toch wel weten dat hij jarig was? En daar vroeg hij verder niet op door.” En op die manier nam hij een tafel met taart ook voor lief. ,,De tafel moest voor wat afstand zorgen. Maar dat liep toch een beetje anders. Jasper pakte de cadeautjes aan bij het autoraam. En ik had taart klaar staan om in eigen meegenomen bakjes mee te geven. Met handschoentjes aan voor de hygiëne.”

Eerst was ik verdrietig maar nu is het leuk. Ik ga deze verjaardag nooit meer vergeten!

De cadeautafel werd na de laatste feestauto onder de carport gezet. De jarige pakte zijn geschenken één voor één uit om ze vervolgens naar binnen te brengen.

Jasper: ,,Van mijn vader en moeder had ik al een garage van Hot Wheels gekregen, met twee autootjes erbij. Van de visite heb ik nog meer auto’s. Ik had er al 39, nu 51. Maar ook lego, een dagje uit met mijn oom en tante, een stuiterbal, een kussentje en boekjes van Freek Vonk. Eerst was ik verdrietig maar nu is het leuk. En niet saai met al mijn nieuwe speelgoed. Ik ga deze verjaardag nooit meer vergeten.”


Bovenstaande foto’s hebben in de krant (online) gestaan, maar ik maakte er natuurlijk nog veel meer. Hieronder nog een aantal mooie beelden!

 

 

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!