fbpx
Back to Top

Henk + Marjolein

Henk + Marjolein

Trouwfotograaf Texel

Trouwfotograaf Texel | Henk & Marjolein zijn getrouwd op vrijdag 8 september 2017 op het prachtige eiland Texel!

Trouwfotograaf Texel

Bovenaan mijn wensenlijstje stond een bruiloft op één van de Waddeneilanden. Toen Marjolein mij een berichtje stuurde dat ze gingen trouwen op Texel en op zoek waren naar een trouwfotograaf, maakte mijn hart dus een sprongetje! Ik ken Marjolein al een aantal jaar door ons werk en haar moeder die een collega fotograaf van mij is. Wat een eer toen ze aangaven mij er graag bij te willen hebben! Het aftellen kon beginnen.

Donderdagavond 7 september kwam ik aan op Texel, waar ik overnachtte in een fijn Bed&Breakfast in Oudeschild. ’s Avonds verkende ik alvast de omgeving en bezocht ik Henk die bij zijn vader was in Den Hoorn, en Marjolein die met haar familie op vakantiepark De Krim in De Cocksdorp verbleef. Het was een gezellige boel daar in het huisje en er werd net begonnen met een potje Rummikub. Ik heb het hele eiland rond getoerd en kwam langs adembenemend mooie plekjes. Ik had zo’n zin in de volgende dag! Helaas bleken de weergoden andere plannen te hebben. Het zou misschien wel de natste septemberdag ooit worden…. We besparen eventuele binnenlocaties en ondertussen kreeg ik steeds te horen ‘ach het waait vast wel over’. Maar ik had er een hard hoofd in. Inmiddels weet ik dat je de Tesselaren gewoon op hun woord moet geloven.

Een prachtige droge dag

Vrijdag 8 september brak aan en na wat spetters in de ochtend werd het droog! En het bleef droog!!! Ik begon met fotograferen bij Henk die zich klaarmaakte voor de grote dag bij zijn vader thuis. Twee stoere nuchtere Tesselaren die geen last hadden van zenuwen of emoties. Marjolein had een mooi cadeau verstopt in een kast en Henk pakte tot zijn verbazing en blijdschap een mooi nieuw horloge uit. Toen reed ik naar De Cocksdorp waar Marjolein al zo goed als klaar was met haar make-up en in de kappersstoel plaats mocht nemen. Ook de andere aanwezige dames maakten zich voor de grote dag. Toen was het tijd om de jurk aan te trekken. Een zwierige strandjurk met een kanten bovenlijfje, prachtig! Terwijl haar moeder haar in de jurk hielp, keken haar twee zussen, schoonzus en vriendin ademloos toe.

De ‘first look’ in de duinen

Intussen was de lucht zo opgeklaard dat Marjolein vastbesloten was om de ‘first look’ op het allermooiste plekje te laten plaatsvinden: op de zandovergang bij Paal 9. En wat was het gaaf!! Nadat Henk zich omgedraaid had om zijn aanstaande bruid te bewonderen, kwamen bij hem dan ook de emoties los. En nee, dat kwam niet door de enorme wind die het zand alle kanten op blies. 😉 Opa en oma kwamen ze begroeten en toen was het tijd voor de fotosessie. Eerst op het strand, waar ze zo ontzettend blij mee waren dat dit door kon gaan. Het bleef droog! Wel stond er een harde wind, maar dat hoort er nou eenmaal bij op zo’n ruig eiland.

Daarna reden we naar het Eikenbosje vlakbij het huis van Henk’s vader, waar hij zijn hele jeugd heeft doorgebracht. Een stuk bos met sentiment. Het was heerlijk relaxed, we hadden alle tijd om ook nog even wat te drinken en te eten bij Henk’s vader thuis.

Confetti

Vervolgens reden we naar Paviljoen Twaalf, waar alle daggasten zich inmiddels al hadden verzameld. Onder luid gejuich reden ze het strand op. De ceremonie vond binnen in het paviljoen plaats, wat prachtig versierd was. Overal stonden foto’s van Henk en Marjolein, aan alle details was gedacht. Er waren warme en ontroerende speeches van Annemarie, de zus van Marjolein, en Ruben, een jeugdvriend van Henk. En toen was daar het volmondige JA-woord! Neefje Thijs bracht de ringen. Althans, dat was de bedoeling, tot hij aarzelde. Maar niet omdat hij het spannend vond, maar omdat hij graag zijn zusje Anna mee wilde nemen naar voren. 😉 De ceremonie eindigde knallend met gouden confetti!

Aansluitend werd de bruidstaart aangesneden, werd er nog een speech gegeven door Henk’s zus Marleen en zijn moeder, maakten we groepsfoto’s op het strand en werd er heerlijk gegeten. Oh ja, en het bruidsboeket werd gegooid, wat tot hilarische taferelen leidde. Rond 19.30u zat mijn taak erop en pakte ik mijn spullen om de boot van 20.00u richting het vasteland te halen. Met een brede glimlach reed ik terug naar huis, wat was het een FAN-TAS-TI-SCHE dag!

Lieve Marjolein en Henk, wat vond ik het tof om dit voor jullie vast te mogen leggen! Ik heb genoten van begin tot eind, zeker ook omdat de weergoden ons gunstig gezind waren!! Veel kijkplezier met deze uitgebreide impressie. Ik wens jullie heel veel geluk samen!! XX

LEVERANCIERS

Trouwjurk: Dokter de Graaf Kampen
Sieraden: DRKS (haarpins, oorbellen & armband)
Trouwpak: HKC zwolle
Bloemen: Bloem bloemisterij Den Burg
Schoenen (bij de slippers): Lazamani & Van Lier
Trouwringen: Edelsmid Peter Tromp (die is denk ik niet te taggen;)
Trouwauto: Autobedrijf Gerrit Blaauw
Locatie: Strandpaviljoen TWAALF
Taart: Strandpaviljoen TWAALF

Comments: 5

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!