fbpx
Back to Top

Masters Award | Ronde 32 #4

Masters Award | Ronde 32 #4

Wat is de Masters of Wedding Photography?

The Masters of Wedding Photography is een fantastische community voor professionele trouwfotografen. Een aantal jaar geleden opgericht in Nederland om het fantastische niveau van professionele trouwfotografen in Nederland op de kaart te zetten, maar inmiddels zijn ze wereldwijd actief. De Masters organiseert, naast gezellige en inspirerende meetups en seminars, elk kwartaal een fotowedstrijd in de BeneLux (overigens ook in andere landen, maar ik doe alleen aan deze mee) waarvoor je foto’s kunt insturen. Elke ronde is er weer een andere jury, bestaande uit topfotografen van over de hele wereld. Er worden zoveel foto’s ingestuurd, dat slechts 5% van de inzendingen daadwerkelijk een award wint. Een Masters winnen is voor mij dan ook één van de hoogst haalbare prijzen in de trouwfotografie. En ik ben elke keer weer zó onwijs trots als ik mijn naam tussen de winnaars zien staan. Want het niveau in de Benelux is zó extreem hoog, ook in vergelijking met de rest van de wereld. Nederlandse trouwfotografen draaien al jaren mee in de mondiale top van de trouwfotografen. En wat een eer om dan ook in dat rijtje te mogen staan.

Winnaars ronde 32

En om het jaar 2021 fantastisch af te sluiten: in het laatste kwartaal van 2021 van de Masters of Wedding Photography ben ik weer in de prijzen gevallen! En niet 1 keer, maar liefst 4 keer!! Say what?!?! Woensdagavond 29 december 2021 werden de awards bekend gemaakt tijdens een live meeting via Zoom, en wat was het spannend. Ik was zó blij toen mijn naam in beeld kwam met maar liefst 4 foto’s! Dat brengt het totaal op 8 Masters awards dit jaar, ik heb aan elke ronde mee gedaan en dus ook elke ronde wat gewonnen. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik in de Top 20 van Nederland ben geëindigd! En daar ben ik echt onwijs trots op!

The story behind the image

Deze foto maakte ik tijdens de bruiloft van Alex & Evelien. Nadat we foto’s hadden gemaakt in het Maximapark in Utrecht, kwamen we op weg naar de auto nog een veld wilde bloemen tegen. ‘Leuk!!’ dacht ik. Tot we klaar waren met fotograferen en terugliepen naar het hek en de jurk van de bruid langs een struik met distel achtige bolletjes streek. Bolletjes die zo heerlijk in het tule bleven haken. De bruidegom, hun vriendin en mijn second shooter begonnen druk te plukken, en ik dacht alleen maar: ‘Hahaaaa, dit moet ik vastleggen!’ En die gedachte werd bekroond met een award. Heerlijk! 😉

Meer award winnende foto’s van mij zien? Klik dan hier! Elke award heeft een eigen blog.

Bekijk vooral ook alle andere winnende foto’s van ronde 32 hier. En gefeliciteerd aan al mijn zeer gewaardeerde collega’s! 

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!