fbpx
Back to Top

This Is Reportage Award | Ronde 26

This Is Reportage Award | Ronde 26

Wat is This Is Reportage?

This Is Reportage is een wereldwijde fotowedstrijd waar het écht alleen om documentaire fotografie gaat. Geen geposeerde foto’s van het bruidspaar (of van de bruid of bruidegom alleen), maar echte momenten tijdens een bruiloft. Al een hele tijd volgde ik This Is Reportage en ik zag veel Nederlandse fotografen een award winnen. Het leuke van deze wedstrijd is dat je zowel individuele foto’s kunt insturen, als een story: een verhaal van 15-20 foto’s van 1 bruiloft.

Begin 2022 ben ik lid geworden van This Is Reportage en besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en ook individuele foto’s in te sturen.

Er werden 13.000 foto’s ingestuurd en slechts 87 foto’s hebben een This Is Reportage Award gewonnen. Dat is slechts 0,6%! En wat denk je……. Mijn eerste inzending was meteen raak! Ik heb mijn eerste This Is Reportage award gewonnen met één van mijn favoriete foto’s aller tijden: de borstvoedingsfoto van Eva-Joy en haar zoontje! Hoe gaaf is dit? Deze foto heeft nu de – in mijn ogen – belangrijkste awards wereldwijd gewonnen (Fearless, Masters, ISPWP en nu dus deze) en daar ben ik zo kneitertrots op.

Een fijne collega trouwfotograaf zei onlangs tegen mij: ‘Ik word elke keer zó blij als ik die borstvoedingsfoto van jou zie!’ En dat maakt mij ook weer blij! 🙂

The story behind the image

Deze foto is gemaakt op de bruiloft van Jordy & Eva-Joy. Het vertrouwen krijgen van klanten om dichtbij te mogen komen geeft mij de mogelijkheid om super toffe foto’s zoals deze te maken. Niet geposeerd, ik leg slechts vast wat er gebeurt.

Meer award winnende foto’s van mij zien? Klik dan hier! Elke award heeft een eigen blog.

Bekijk vooral ook alle andere winnende foto’s van ronde 26 hier. En gefeliciteerd aan al mijn zeer gewaardeerde collega’s! 

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!