Back to Top
Image Alt

Veelgestelde vragen

Jullie hebben vast een paar vragen bij het kiezen van de juiste fotograaf voor jullie bruiloft.
Hieronder de meest gestelde vragen met mijn antwoorden op een rijtje!

// Werk je met pakketten? Of zijn we vrij in het kiezen van het aantal uur fotograferen, en wel of geen album?

Op de pagina ‘Investering’ zie je het starttarief van mijn trouwreportages en wat elk extra uur kost. Ik fotografeer het liefste minimaal 8 aaneengesloten uur op een huwelijk, om zo alle belangrijke en waardevolle, emotionele momenten van jullie dag te kunnen vastleggen. Ik kan prachtige albums voor jullie bestellen zodat jullie je grote dag keer op keer kunnen herbeleven! Ben je er nog niet helemaal uit wat je precies wilt qua album of hoeveel uur je een fotograaf nodig hebt, dan geef ik je natuurlijk graag advies!

// Staan jouw prijzen vast? Of kunnen we eventueel nog korting krijgen?

De prijzen zoals vermeld op mijn site staan vast en zijn met zorg samengesteld. Je investeert in de professionaliteit en kwaliteit van mijn werk, mijn tijd en jarenlange ervaring, plus een prachtig eindproduct. Ik besteed veel tijd en persoonlijke aandacht aan jullie als bruidspaar voorafgaand, tijdens en na jullie bruiloft. Alle geselecteerde foto’s worden stuk voor stuk met zorg nabewerkt in mijn eigen stijl (gecorrigeerd op kleur, contrast en helderheid). Dit kost ook veel tijd.

// Waarom is huwelijksfotografie zo ‘duur’?

Dat is het niet! Laat ik beginnen met een andere vraag: waarom zou je wel een groot bedrag uitgeven aan een (ongetwijfeld prachtige) trouwjurk die je maar 1x aan kunt, een grote bruidstaart die je opeet, liters alcohol die genuttigd worden op het feest, maar zou je bezuinigen op een goede trouwfotograaf waarbij de foto’s de rest van je leven een belangrijke rol in jullie leven zullen spelen omdat er geweldige herinneringen op staan? Foto’s blijven een leven lang bewaard! En dat is eigenlijk onbetaalbaar. 😉

De investering die je bij mij doet is gebaseerd op een aantal zaken: arbeidsuren (zowel op jullie dag zelf als de vele uren aan selecteren, nabewerken, ontwerpen album etc.), afschrijving apparatuur, verzekeringen, vervoerskosten, inkoop album en last but not least de BTW afdracht aan de Belastingdienst.

Natuurlijk zijn er goedkopere trouwfotografen die voor (heel) weinig een bruiloft komen fotograferen, maar vraag jezelf dan wel af wat daar de reden voor is. Misschien speelt onervarenheid een rol, misschien is het iemand die het gewoon voor zijn of haar hobby doet… Daarin schuilt vaak wel een bepaald risico. Ik kan jullie alleen maar adviseren om goed na te denken over je budget voor een trouwfotograaf. Bezuinig hier alsjeblieft niet op, want je trouwfoto’s kun je nooit opnieuw laten maken dus laat het door een professional doen!

Als je mij boekt, dan ben je verzekerd van een bevlogen en enthousiaste fotografe die met 11 jaar ervaring en zo’n 140 bruiloften haar zaken goed voor elkaar heeft. Denk hierbij aan de beste en meest betrouwbare apparatuur incl. reserve apparatuur, een fijn netwerk van professionele trouwfotografen bij onverwachte verhindering (hoe vaak hoor je niet dat een amateur fotograaf de dag voor een bruiloft afzegt wegens ziekte, en het bruidspaar het verder maar laat uitzoeken) en uitstekende leveranciers om jullie reportage in een fantastisch trouwalbum weer te geven.

Ik weet precies wat er op een huwelijksdag gebeurt, welke momenten er echt toe doen en ik zorg met mijn stijl van fotograferen voor een fantastische herinnering aan jullie mooiste dag! Als fotograaf ben ik de hele dag aanwezig, ik meng me altijd probleemloos onder de gasten en ik leg alles met veel zorg en aandacht vast, zonder op de voorgrond te treden. Ik kan jullie veel tips geven tijdens de voorbereidingen van jullie trouwdag, in welke valkuilen je niet moet trappen en ik kan wellicht nog aanvullende suggesties geven waar jullie zelf niet aan hebben gedacht. Ook tijdens de huwelijksdag zelf.

// Kunnen we ook de beschikking krijgen over de onbewerkte bestanden?

Nee, dit is niet mogelijk. Het is eigenlijk net een beetje als dat je de bakker zou vragen om meel en een recept bij het kopen van je brood. 😉 Ik heb met veel zorg en aandacht de foto’s gemaakt en in mijn eigen stijl nabewerkt. Dat is ook de stijl waar jullie voor kiezen als je mij boekt. Het is daarom ook niet toegestaan om de foto’s zelf nog eens extra te bewerken qua kleur, om de foto’s zelf te croppen (een deel eraf ‘snijden’, dus de foto anders kaderen) of om andere fotobewerkingen erop toe te passen als je bijvoorbeeld een foto op Instagram plaatst. Mocht je speciale verzoeken hebben qua nabewerking, dan kun je contact met mij opnemen om te informeren of dit mogelijk is.

// Als wij de hoge resolutie foto’s hebben, mogen we die dan bijvoorbeeld op Facebook plaatsen?

Dat mag, leuk zelfs! Je krijgt hiervoor speciale social media bestanden die al op de juiste resolutie zijn gezet en waar mijn logo onderin staat. Naamsvermelding van mij als fotograaf is altijd verplicht bij publicatie, omdat het auteursrecht van de foto’s bij mij ligt. Commercieel gebruik van de door mij gemaakte foto’s (bijv. voor een online wedstrijd) is slechts toegestaan na schriftelijk overleg met en na schriftelijke toestemming van mij. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden. (Commercieel) gebruik door derden is niet toegestaan. Wil je foto’s sturen naar degene die de bruidstaart of je trouwboeket heeft verzorgd, overleg dat dan even van tevoren met mij zodat we goede afspraken kunnen maken over naamsvermelding, eventuele vergoeding etc.

// Stel nou dat jij onverwacht niet kunt fotograferen op ons huwelijk? Wat dan?

Dit is een vraag waar je liever niet over na denkt, maar wat wel belangrijk is om te vragen. Er moet wel iets heel ernstigs aan de hand zijn wil ik niet komen fotograferen. Een licht griepje of verkoudheid is voor mij geen reden om thuis te blijven. Ik zal er alles aan doen om jullie huwelijk professioneel vast te leggen! Maar het zou zomaar een keertje kunnen dat er wel iets aan de hand is waardoor ik niet kan komen. Een sterfgeval in mijn eerstelijns familie, een enorm zware griep of een ongeval waardoor ik bijvoorbeeld met letsel in het ziekenhuis lig… In dat geval kan ik terugvallen op een fijn netwerk van professionele fotografen met een soortgelijke stijl van fotograferen. In overleg met jullie wordt dan supersnel waardige vervanging geregeld die van alle afspraken op de hoogte is. Ook op de dag zelf is alles geregeld: ik heb altijd een nooddocument in mijn tas met telefoonnummers van collega fotografen die jullie kunnen bellen, mocht mij op de dag zelf iets overkomen. De kans is klein dat zoiets gebeurt, dus denk hier maar niet teveel over na. 😉 Maar dan weten jullie dat dit helemaal geregeld is, voor het geval dat.

// Kunnen we ook luxe fotoproducten bij jou bestellen?

Jazeker! Ik heb een uitgebreid aanbod in luxe (wand)decoratie: prints op hout, prints op canvas, Xpozer, fotoblokken etc. Vraag naar de mogelijkheden!

// Vragen?

Hopelijk zijn jullie vragen goed beantwoord zo. Heb je toch nog andere vragen, neem dan gerust contact met me op!

(06) 23 81 92 13 / info@gerjanne.nl

error:
error: Content is protected !!