fbpx
Back to Top

Veelgestelde vragen

Jullie hebben vast een paar vragen bij het kiezen van de juiste fotograaf voor jullie bruiloft. Hieronder de meest gestelde vragen met mijn antwoorden op een rijtje!

// Werk je met pakketten? Of zijn we vrij in het kiezen van het aantal uur fotograferen, en wel of geen album?

Op de pagina ‘Investering’ zie je het starttarief van mijn trouwreportages en wat elk extra uur kost. Ik fotografeer het liefste minimaal 8 aaneengesloten uur op een huwelijk, om zo alle belangrijke en waardevolle, emotionele momenten van jullie dag te kunnen vastleggen. Ik kan prachtige albums voor jullie bestellen zodat jullie je grote dag keer op keer kunnen herbeleven! Ben je er nog niet helemaal uit wat je precies wilt qua album of hoeveel uur je een fotograaf nodig hebt, dan geef ik je natuurlijk graag advies!

// Staan jouw prijzen vast? Of kunnen we eventueel nog korting krijgen?

De prijzen zoals vermeld op mijn site staan vast en zijn met zorg samengesteld. Je investeert in de professionaliteit en kwaliteit van mijn werk, mijn tijd en jarenlange ervaring, plus een prachtig eindproduct. Ik besteed veel tijd en persoonlijke aandacht aan jullie als bruidspaar voorafgaand, tijdens en na jullie bruiloft. Alle geselecteerde foto’s worden stuk voor stuk met zorg nabewerkt in mijn eigen stijl (gecorrigeerd op kleur, contrast en helderheid). Dit kost ook veel tijd.

// Waarom is huwelijksfotografie zo ‘duur’?

Dat is het niet! De foto’s zullen van onschatbare waarde zijn, als het feest voorbij is, de taart op is en je jurk vies is… 😉 Laat ik beginnen met een andere vraag: waarom zou je wel een groot bedrag uitgeven aan een (ongetwijfeld prachtige) trouwjurk die je maar 1x aan kunt, een grote bruidstaart die je opeet, liters alcohol die genuttigd worden op het feest, maar zou je bezuinigen op een goede trouwfotograaf waarbij de foto’s de rest van je leven een belangrijke rol in jullie leven zullen spelen omdat er geweldige herinneringen op staan? Foto’s blijven een leven lang bewaard! En dat is eigenlijk onbetaalbaar. 😉

De investering die je bij mij doet is gebaseerd op een aantal zaken: arbeidsuren (zowel op jullie dag zelf als de vele uren aan selecteren, nabewerken, ontwerpen album etc.), afschrijving apparatuur, verzekeringen, vervoerskosten, inkoop album en last but not least de BTW afdracht aan de Belastingdienst.

Natuurlijk zijn er goedkopere trouwfotografen die voor (heel) weinig een bruiloft komen fotograferen, maar vraag jezelf dan wel af wat daar de reden voor is. Misschien speelt onervarenheid een rol, misschien is het iemand die het gewoon voor zijn of haar hobby doet… Daarin schuilt vaak wel een bepaald risico. Ik kan jullie alleen maar adviseren om goed na te denken over je budget voor een trouwfotograaf. Bezuinig hier alsjeblieft niet op, want je trouwfoto’s kun je nooit opnieuw laten maken dus laat het door een professional doen!

Als je mij boekt, dan ben je verzekerd van een bevlogen en enthousiaste fotografe die met jarenlange ervaring en ruim 140 bruiloften haar zaken goed voor elkaar heeft. Denk hierbij aan de beste en meest betrouwbare apparatuur incl. reserve apparatuur, een fijn netwerk van professionele trouwfotografen bij onverwachte verhindering (hoe vaak hoor je niet dat een amateur fotograaf de dag voor een bruiloft afzegt wegens ziekte, en het bruidspaar het verder maar laat uitzoeken) en uitstekende leveranciers om jullie reportage in een fantastisch trouwalbum weer te geven.

Ik weet precies wat er op een huwelijksdag gebeurt, welke momenten er echt toe doen en ik zorg met mijn stijl van fotograferen voor een fantastische herinnering aan jullie mooiste dag! Als fotograaf ben ik de hele dag aanwezig, ik meng me altijd probleemloos onder de gasten en ik leg alles met veel zorg en aandacht vast, zonder op de voorgrond te treden. Ik kan jullie veel tips geven tijdens de voorbereidingen van jullie trouwdag, in welke valkuilen je niet moet trappen en ik kan wellicht nog aanvullende suggesties geven waar jullie zelf niet aan hebben gedacht. Ook tijdens de huwelijksdag zelf.

// Kunnen we ook de beschikking krijgen over de onbewerkte bestanden?

Nee, dit is niet mogelijk. Het is eigenlijk net een beetje als dat je de bakker zou vragen om meel en een recept bij het kopen van je brood. 😉 Ik heb met veel zorg en aandacht de foto’s gemaakt en in mijn eigen stijl nabewerkt. Dat is ook de stijl waar jullie voor kiezen als je mij boekt. Het is daarom ook niet toegestaan om de foto’s zelf nog eens extra te bewerken qua kleur, om de foto’s zelf te croppen (een deel eraf ‘snijden’, dus de foto anders kaderen) of om andere fotobewerkingen erop toe te passen als je bijvoorbeeld een foto op Instagram plaatst. Mocht je speciale verzoeken hebben qua nabewerking, dan kun je contact met mij opnemen om te informeren of dit mogelijk is.

// Als wij de hoge resolutie foto’s hebben, mogen we die dan bijvoorbeeld op Facebook plaatsen?

Dat mag, leuk zelfs! Je krijgt hiervoor speciale social media bestanden die al op de juiste resolutie zijn gezet en waar mijn logo onderin staat. Naamsvermelding van mij als fotograaf is altijd verplicht bij publicatie, omdat het auteursrecht van de foto’s bij mij ligt. Commercieel gebruik van de door mij gemaakte foto’s (bijv. voor een online wedstrijd) is slechts toegestaan na schriftelijk overleg met en na schriftelijke toestemming van mij. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden. (Commercieel) gebruik door derden is niet toegestaan. Wil je foto’s sturen naar degene die de bruidstaart of je trouwboeket heeft verzorgd, overleg dat dan even van tevoren met mij zodat we goede afspraken kunnen maken over naamsvermelding, eventuele vergoeding etc.

// Stel nou dat jij onverwacht niet kunt fotograferen op ons huwelijk? Wat dan?

Dit is een vraag waar je liever niet over na denkt, maar wat wel belangrijk is om te vragen. Er moet wel iets heel ernstigs aan de hand zijn wil ik niet komen fotograferen. Een licht griepje of verkoudheid is voor mij geen reden om thuis te blijven. Ik zal er alles aan doen om jullie huwelijk professioneel vast te leggen! Maar het zou zomaar een keertje kunnen dat er wel iets aan de hand is waardoor ik niet kan komen. Een sterfgeval in mijn eerstelijns familie, een enorm zware griep of een ongeval waardoor ik bijvoorbeeld met letsel in het ziekenhuis lig… In dat geval kan ik terugvallen op een fijn netwerk van professionele fotografen met een soortgelijke stijl van fotograferen. In overleg met jullie wordt dan supersnel waardige vervanging geregeld die van alle afspraken op de hoogte is. Ook op de dag zelf is alles geregeld: ik heb altijd een nooddocument in mijn tas met telefoonnummers van collega fotografen die jullie kunnen bellen, mocht mij op de dag zelf iets overkomen. De kans is klein dat zoiets gebeurt, dus denk hier maar niet teveel over na. 😉 Maar dan weten jullie dat dit helemaal geregeld is, voor het geval dat.

// Kunnen we ook luxe fotoproducten bij jou bestellen?

Jazeker! Ik heb een uitgebreid aanbod in luxe albums, (wand)decoratie, prints op hout, prints op canvas, Xpozer, fotoblokken etc. Vraag naar de mogelijkheden!

// Vragen?

Hopelijk zijn jullie vragen goed beantwoord zo. Heb je toch nog andere vragen, neem dan gerust contact met me op!

(06) 23 81 92 13 / info@gerjanne.nl

R E F E R E N T I E S

Ervaringen van andere bruidsparen

"We hebben na een gezellige afspraak gekozen voor Gerjanne als fotograaf. Een keuze waar we geen seconde spijt van hebben gehad. De dag verliep soepel en het eindresultaat is fantastisch. Schitterende, heldere foto's waar we nog elke dag met plezier naar kijken!"

- Willem-Jan & Danique -

"De kwaliteit van de foto's is geweldig! Gerjanne is erg prettig om op je dag als fotograaf rond te hebben lopen. Ze overlegt vooral met ceremoniemeesters en af en toe vraagt ze wat aan bruidspaar, wat ook prettig is. Verder heeft ze geluisterd naar onze wensen en hier haar best voor gedaan! Dit is terug te zien in de foto's. Tessa was onze second scooter. Ook zij heeft fantastisch werk verricht deze dag. En en al blij met de keuze voor Gerjanne!"

- Jason & Suzanne -

"In eerste instantie zouden wij een andere fotograaf hebben op onze bruiloft, maar deze moest vanwege privé omstandigheden afzeggen. Eerst baalde we maar nadat we een kennismakingsgesprek hadden met Gerjanne waren we zeer positief en konden we niet wachten op de grote dag. Ook op de dag zelf is het fijn dat Gerjanne als fotograaf rondloopt. Ze geeft subtiel aanwijzingen en je hebt bijna niet in de gaten dat ze er is. De preview die we alleen nog maar hebben ontvangen waren fantastisch. kunnen niet wachten op de rest. Dit vergt voor ons veel geduld 😉 Erg blij met de keuze voor Gerjanne!"

- Sander & Marijke -

"We hebben Gerjanne leren kennis op trouwbeurs Verliefd en Verloofd in Groningen. Meteen was er een klik en hebben we een super leuk gesprek gehad. We hebben daarom niet meer verder gekeken en gevraagd of zij fotograaf wou zijn op onze bruiloft. Wat zijn de foto's prachtig geworden! Heel erg dierbaar! Het zijn vooral spontane en niet geposeerde foto's die echt een verhaal vertellen. Je raakt niet uitgekeken. In communicatie is Gerjanne ook erg prettig. Goed georganiseerd en super professioneel! Echt een aanrader!"

- Freek & Berdien -

"Intussen al drie fotoshoots door Gerjanne laten doen. Van Loveshoot, via trouwdag, naar new born shoot. Alledrie prachtig weergegeven. Gerjanne is geduldig, lief, creatief, weet je op je gemak te stellen en ondertussen maakt ze de foto's die je altijd zult blijven koesteren. Vooral omdat ze zo echt zijn. Puur, net zoals het moment, waardoor het bekijken van de foto's je ook telkens weer meeneemt naar een van die bijzondere gebeurtenissen."

– Martijn & Jolinda –

"De 1e fotograaf moest wegen omstandigheden 4 dagen voor de bruiloft helaas ons teleurstellen. Echter was daar Gerjanne die voor ons naar Noord-Brabant kwam om onze mooie trouwdag vast te leggen. We zijn de foto's, haar gezelligheid en haar redding ontzettend dankbaar!"

– Robin & Iris –

"Ons huwelijk, de zwangerschap shoot, de geboorte van onze zoon 17-12-2016 en de baby sessie, allemaal vast laten leggen door Gerjanne. Mooie pure beelden, dierbare herinneringen met liefde vast gelegd. We hadden ons niet beter kunnen wensen!"

– Gerwin & Jolinde –

"Fotograaf met enorm veel enthousiasme en oprecht geintereseerd in wie wij zijn. Alle momenten op onze trouwdag zijn puur en spontaan vastgelegd."

– Jeroen & Mirjam –

"Bij een geweldige dag hoort voor ons een fotograaf die op de achtergrond aanwezig is en geen geposeerde foto's maakt. Dit was voor ons een voorwaarde en hier heeft Gerjanne helemaal aan voldaan; ontspannen en natuurlijke foto's met oog voor detail. Mooie momenten vastleggen die je je hele leven bijblijven."

– Ruben & Tineke –

"Een hele fijne vakkundige fotograaf. Snelle communicatie en begrijpt je wensen. Ze kan ook goed met kinderen omgaan."

– Rens & Cora –

"In 1 woord fantastisch! Hier krijg je echt geen spijt van... Er zijn zoooooveel bruidsfotografen maar wil je ECHT professionele foto's waarbij je wanneer je ze terugziet elke keer weer kippenvel krijgt? Kies dan voor Gerjanne. Oog voor detail, emoties en heel origineel waardoor je geen standaard foto's krijgt. Mijn tip: NOOIT besparen op een goede fotograaf... Daar krijg je spijt van."

– Hanne & Sandra –

"Wij zijn in 2014 getrouwd en hadden Gerjanne als onze trouwfotograaf. Wat een ontzettend goede keuze was dat! Fijne gesprekken vooraf, waarin we al onze wensen kenbaar konden maken. Op de dag zelf soms nauwelijk doorgehad dat ze erbij was, erg prettig hoe zij werkt. Ze heeft onze dag werkelijk waar prachtig vastgelegd en dankzij de foto's kijken we daar iedere dag nog op terug!"

– Paul & Marjan –

"Op vrijdag 23 juni zijn wij getrouwd. We hebben na een gezellige afspraak gekozen voor Gerjanne als fotograaf. Een keuze waar we geen seconde spijt van hebben gehad! De dag verliep erg soepel en het eindresultaat is fantastisch. Schitterend heldere foto's waar we nog elke dag met veel plezier naar kijken. Gerjanne hartelijk dank!"

- Willem-Jan & Danique -

error:
error: Content is protected !!