fbpx
Back to Top

Workshop Bruidsfotografie | 29 september 2018

Workshop Bruidsfotografie | 29 september 2018

Zaterdag 29 september stond alweer de 8e editie van de Workshop Bruidsfotografie op de agenda! Wow! Ik blijf me elke keer verbazen dat beginnende trouwfotografen uit werkelijk alle hoeken van het land komen om naar mij te luisteren. Het maakt me ook elke keer weer zenuwachtig. ­čśë Maar ik voel me vooral vereerd dat ze zo enthousiast zijn over mijn werk dat ze heel graag een workshop bij mij willen volgen.

Dit keer was het een klein maar fijn groepje; door afzeggingen om uiteenlopende redenen bleven we over met 4 enthousiaste meiden. De Hoeve op Vollenhof in Wezep stond weer helemaal tot onze beschikking. Een zorgboerderij voor dagbesteding met daarnaast de Deel die kunt afhuren voor workshops, feestjes etc. Twee cursisten waren blijven slapen in de twee B&B kamers die direct boven de workshopruimte zijn gevestigd, ideaal dus!

We begonnen de dag natuurlijk met een uitgebreide kennismaking. Leuk om zoveel verschillende drijfveren en achtergronden te horen van deze dames. Elk met hun eigen verhaal en eigen toekomstvisie. Vervolgens liepen we alle theorie door. Van het starten van je eigen bedrijf en het werven van nieuwe klanten tot de complete dagindeling van een bruiloft; alles kwam aan bod. Tussendoor werden er veel vragen gesteld en vielen er heel wat kwartjes.

De lunch was heerlijk met door gastvrouw Annette zelf bereide soep en lekkere broodjes. Het was geweldig weer dus we hebben lekker buiten kunnen lunchen! Na de lunch nog een klein beetje theorie en toen arriveerde het model bruidspaar, Jan-Dirk en Amber. Zij kleedden zich boven om en toen was het tijd voor de fotoshoot op locatie. Rondom de Hoeve zijn ontelbaar veel mooie plekjes om te fotograferen; van een stoere schuur tot lieflijke bloemen. Jan-Dirk en Amber stonden geduldig maar enthousiast voor deze groep fotografen. Amber droeg een fantastisch bruidsboeket, zoals elke workshop weer met zorg en aandacht gemaakt door Joyce Meijer van Bloemenzo Joyce uit Kampen. Een kei in haar vak en ook een heel lief en leuk mens.

Ik legde de groep uit hoe je op een zo ongedwongen mogelijke manier een bruidspaar kunt fotograferen, zonder dat het al teveel poseren wordt. Ik leerde de groep het belang van compositie en standpunt en hoe je toffe doorkijkjes kunt maken en kunt spelen met scherptediepte. En natuurlijk maakte ik zelf ook een aantal foto’s. ­čśë (tijdens de theorie vergeet ik altijd om foto’s te maken, maar goed dan heb ik natuurlijk ook wel wat anders aan mijn hoofd)

Aan het einde van de dag behandelden we nog de afhandeling van een bruiloft; hoe ga je om met de gemaakte foto’s qua inladen en back-ups maken, ik liet ze de basisbewerkingen in Lightroom zien en vervolgens was er ruimte om vragen te stellen. Met een hoofd vol inspiratie en geheugenkaarten vol mooie foto’s voor hun portfolio gingen de dames weer naar huis. Het was weer een superleuke dag, ik krijg hier elke keer weer zo’n energie van!

Wil jij nou ook alle kneepjes van het vak leren als startende bruidsfotograaf?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!