Back to Top
Image Alt

Workshop Bruidsfotografie

Wil jij alle kneepjes van het vak leren en goed voorbereid van start gaan als bruidsfotograaf?

Ben je een beginnende bruidsfotograaf en wil je jezelf verbeteren en je portfolio uitbreiden? Of heb je nog nooit een bruiloft gefotografeerd maar wil je dit wel heel graag gaan doen? Ben je gevraagd om een bruiloft te fotograferen maar vind je dit eng omdat je nog geen ervaring hebt?
Meld je dan aan voor de Workshop Bruidsfotografie bij GERJANNE!

In 2017 en 2018 zijn er meerdere succesvolle workshops gegeven aan ruim 50 enthousiaste cursisten. Hou deze pagina goed in de gaten voor nieuwe data!

De eerstvolgende Workshops Bruidsfotografie vinden plaats op:

  • zaterdag 29 september 2018

Als allereerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!
* indicates required
Waarom?

Met ruim 140 bruidsreportages achter de rug, 4 prestigieuze internationale trouwfoto awards (2x Fearless & 2x ISPWP) en 1 Masters of Dutch Wedding Photography award op zak en 2 eervolle vermeldingen bij de Bruids Foto & Film Awards 2018, deel ik graag mijn kennis en kunde maar vooral ook mijn passie hierover met jou tijdens mijn Workshop Bruidsfotografie!! Yayyyyy!!

Ik weet nog goed hoe ik jaren geleden voor het eerst een bruiloft fotografeerde zonder enige ervaring, hulp of contact met andere bruidsfotografen en vervolgens in alle valkuilen stapte die er maar waren. Ik moest alle wielen zelf uitvinden. Na het volgen van een workshop bij een professionele bruidsfotograaf vielen alle puzzelstukjes op hun plek en was ik veel beter voorbereid. En sindsdien worden mijn beelden elke keer weer beter en toffer!(en blijf ik uiteraard zelf ook regelmatig workshops volgen)

Ik help je op weg met een goede workflow en de beste tips en trucs!

Ik wil daarom graag beginnende bruidsfotografen op weg helpen met een juiste workflow, goede communicatie met (potentiële) klanten en de beste tips en trucs om goed van start te gaan en mooie beelden te kunnen maken tijdens een bruiloft! Ik ben een daglicht-fotograaf en ik help je graag om het juiste licht, de juiste compositie/kadering en het juiste standpunt te kiezen tijdens het fotograferen. Tijdens de sessie met het bruidspaar op een mooie locatie leer ik je hoe je op een ontspannen en zo min mogelijk geposeerde wijze de mooiste beelden maakt en een fijne interactie tussen en met het bruidspaar kunt creëeren.  Ik fotografeer de rest van de dag altijd op een documentaire wijze; ik leg gedurende de dag vast wat er gebeurt en ik regisseer niets. Als bruidsfotograaf moet je de hele dag op scherp staan en onverwachte momenten weten te vangen, omdat ze vaak maar een paar seconden duren. Ook de nabewerking zal aan bod komen en het afleveren van een mooi eindproduct aan je klant: een trouwalbum. Het totaalplaatje moet kloppen en daar help ik je graag bij!

Voor wie?

Deze Workshop Bruidsfotografie is voor startende bruidsfotografen die goed voorbereid aan de slag willen en een portfolio willen opbouwen. Ook bruidsfotografen die al een aantal bruiloften hebben gefotografeerd maar die zichzelf willen verbeteren zijn welkom! Goede kennis van een spiegelreflexcamera is een pré, je moet weten hoe je op de manuele (M) stand kunt fotograferen en wat ISO, sluitertijd en diafragma betekenen. Er zijn minimaal 6 en maximaal 8 plaatsen voor de workshop. Bij meerdere inschrijvingen wordt er een wachtlijst gemaakt voor de eerstvolgende workshop.

Waar?

De Workshop Bruidsfotografie wordt gegeven in Hoeve op Vollenhof, een idyllisch plekje net buiten Wezep met veel mogelijkheden om binnen en buiten te fotograferen. Wezep ligt net onder Zwolle en is uitstekend bereikbaar via de A28 en de A50. Hoeve op Vollenhof is ook een Bed&Breakfast en heeft twee mooie kamers boven de workshopruimte te huur! De kosten voor 1 persoon zijn €50 per nacht en voor 2 personen €70 per nacht (mocht je een kamer willen delen met een mede cursist), inclusief ontbijt. Dan ben je in ieder geval mooi op tijd. 😉 Meer informatie: www.hoeveopvollenhof.nl. Als je een kamer wilt boeken dan kun je dit via het inschrijfformulier hier onderaan de pagina aangeven.

De inhoud

Wat gaan we allemaal doen tijdens de workshop:

✓ Even voorstellen! We maken kennis met elkaar en ik geef een korte introductie over mijn werk als bruidsfotograaf en hoe ik op mijn huidige niveau ben gekomen.

✓ Hoe krijg je aanvragen, hoe bereid je je voor, hoe verloopt een kennismakingsgesprek en waar moet je rekening mee houden in de aanloop naar een bruiloft?

✓ Waar moet je op letten tijdens het fotograferen van een bruiloft? Hoe kun je de meest toffe foto’s maken, rekening houdend met lichtinval, compositie en standpunt? Hoe fotografeer je documentair?

✓ Welke apparatuur gebruik je en met welke instellingen kun je het beste fotograferen? Ik vertel je welke apparatuur en instellingen ik zelf gebruik en waarom. Ook het belang van back-up apparatuur komt aan bod.

✓ We gaan een echt bruidspaar fotograferen! Op een toffe plek in het bos maken we een fijne serie foto’s van een verliefd stel in prachtige trouwkleding en inclusief een mooi bruidsboeket, verzorgd door Bloemenzo Joyce.

✓ Wat doe je na de bruiloft? Het hele proces van foto’s inladen, back-uppen, selecteren en nabewerken komt aan bod. Ik geef je tips welke software programma’s je het beste kunt gebruiken en wat een fijne workflow zou kunnen zijn.

✓ Afsluiting: je kunt al je vragen aan me stellen wat je nog wilt weten. Je krijgt een uitgebreide handleiding mee zodat je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen.

Besloten Facebook groep
Na de workshop houden we contact en word je toegevoegd aan de besloten Facebook groep van de Workshop, waar ook cursisten van eerdere workshops lid van zijn. Ik geef je graag feedback op de foto’s die je tijdens de workshop of tijdens een echte bruiloft hebt gemaakt. Ook kunnen jullie als cursisten onderling contact houden, feedback vragen en tips & trucs uitwisselen. Ontzettend waardevol om fijn contact te hebben met collega’s!

Informatie

Datum n.n.b.
Tijd 09.00u – 17.00u
Locatie Hoeve op Vollenhof, Vollenhofsweg 3, 8091 PH Wezep
Kosten* € 375,00 incl. BTW (deze kosten kun je zakelijk opvoeren als opleidingskosten en zo de BTW terug vorderen!)
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 8
Materialen inclusief een goodiebag met o.a. schrijfblok en pen en uiteraard een uitgebreide hand-out

* Indien je ook een overnachting in het B&B boekt, komen die kosten er uiteraard nog bij.

Inclusief:
– koffie, thee, fris en versnaperingen gedurende de hele dag
– een lekkere lunch tussen de middag
– het fotograferen van een echt bruidspaar op een mooie buitenlocatie voor je portfolio
– een uitgebreide hand-out om thuis rustig te kunnen nalezen
– toegang tot een besloten Facebook groep voor feedback, tips & trucs

Betaling
Als je aanmelding door mij bevestigd is (inschrijving op volgorde van binnenkomst en vol = vol!), dan ontvang je de factuur voor de betaling. Na betaling is je plekje bij de workshop definitief!

 

 

error:
error: Content is protected !!