fbpx
Back to Top

Wie ben ik?

Even voorstellen!

GERJANNE. Een naam die niet zo heel veel voorkomt, samengesteld van mijn twee doopnamen: Geertje Jantje. Ik ben vernoemd naar mijn beide oma’s, waarvan alleen oma Geertje nog leeft; een lieve, gezellige en kwieke dame van 86 jaar, de moeder van mijn vader. Hoewel ik het altijd ouderwetse doopnamen vond, ben ik er inmiddels trots op. Ook over de naam die mijn ouders ervan hebben gemaakt: Gerjanne.

Sinds begin 2007 ben ik actief als fotografe. Ooit begonnen als Pulcher Photography (Pulcher is Latijn voor ‘mooi’), en vervolgens enkele jaren onder de naam ‘Fotografie met Passie!’. Een motto dat mij op mijn lijf geschreven is, maar (helaas) ook op vele andere. Niet echt origineel meer dus. In 2016 besloot ik het roer drastisch om te gooien. Veel gebrainstormd met collega fotografen, met mijn mentor en ook veel zelf nagedacht. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat ik mijn bijzondere naam voortaan zou gaan gebruiken!

Kort maar krachtig. GERJANNE.
En dat voelt goed!

Op deze website vind je mijn werk als trouwfotograaf. Het documentair, rauw en puur vastleggen van mensen en emoties tijdens zo’n belangrijke dag vind ik het allermooiste om te doen! Ook fotografeer ik graag gezinnen, kinderen en verliefde stelletjes op een ontspannen manier, thuis of op locatie. Daarnaast ben ik ook geboortefotograaf, dat vind je terug op nieuwleven-geboortefotografie.nl. Ik fotografeer alle mooie en bijzondere momenten rondom de komst van een nieuw leven. Dat doe ik in samenwerking met mijn compagnon en dierbare vriendin Natasja Jansen uit Assen.

Ik hecht ontzettend veel waarde aan de goede band die ik opbouw (en behoud) met mijn klanten want het is heel bijzonder dat ze mij de belangrijke taak toevertrouwen om bijzondere herinneringen vast te leggen op beeld. Ik hecht ook heel veel waarde aan de warme vriendschappen de zijn ontstaan met collega fotografen en ik ben dan ook regelmatig te vinden op borrels, seminars en zelfs buitenlandse conferenties met fotografen uit alle hoeken van de wereld. In 2022 heb ik het mentorship bij Two Mann Studios afgerond, Two Mann U. Een intensief 14-weeks traject vol inzichten, inspiratie, persoonlijke groei en dierbare contacten. Ik blijf mezelf graag ontwikkelen, want ik ben nooit uitgeleerd!

Fotografie: Van Kelly’s Hand / Edit: GERJANNE

Tot zover het zakelijke gedeelte. Want wie ben ik privé?

Ik ben geboren in de zomer van 1981 en een hele trotse mama van twee prachtige zoons: Vince (14) en Owen (12). Ik woon in het Noord-Veluwse dorp Wezep, onder de rook van Zwolle, maar ik werk door heel Nederland en ik ben zeker ook beschikbaar voor bruiloften in het buitenland! In mijn vrije tijd mag ik graag werken aan mijn website, hou ik van socializen met vrienden en familie maar hang ik ook heel graag een avondje op de bank om tv te kijken, liefst crime afleveringen op ID. Sinds 2018 hebben we het hele jaar door een heerlijke standplaats op camping RCN De Jagerstee in Epe, waar we regelmatig vertoeven. Even weg van de hectiek en genieten van de rust, een boek lezen en gezelligheid met onze camping buurtjes. We hebben onze eigen gepimpte Kip caravan met tent die we hebben ingericht als tweede huisje (onze Miss Kippie heeft zelfs haar eigen Instagram account, klik hier!). Zodra we door het bos richting de camping rijden, hebben we al een vakantiegevoel! (en dat op maar 20 minuutjes rijden van huis) Ik kan het iedereen aanraden!

Ik ben een thee drinker, geen koffie voor mij. Kom je bij mij op bezoek, dan heb ik uiteraard wel een lekker kopje koffie voor je! (of thee) Met iets lekkers. Want ik ben zelf ook een enorme snaaier. Ik ben een gezelligheidsdier en ik heb geen moeite om contact te leggen met onbekenden. Best handig, als je voor je werk vaak onbekenden voor je lens krijgt. Ik ben van nature best chaotisch (ik gooi het tegenwoordig op ADHD, want ik vink alle hokjes wel aan qua testen), maar dat maak ik meer dan goed met een hoop enthousiasme, creativiteit en passie voor mijn vak met waanzinnig toffe foto’s! (gelukkig werk ik tegenwoordig met het super handige klantmanagementsysteem van Studio Management zodat er orde in de administratie is gekomen en er meer overzicht in mijn hoofd is 😉 ) Verder ben ik een beetje verslaafd aan mijn iPhone, en dan met name aan spelletjes zoals Hay Day, Wood Block puzzle, Rummikub, Wordfeud en Skip-Bo. Just so you know. 😉

Sinds juli 2022 hebben we een hondenvriendinnetje in huis: Ziva, een Entlebucher-Appenzeller kruising van 6 jaar oud. Een ontzettende lieve knuffelkont die zich sinds de herplaatsing helemaal thuis voelt bij ons. Ik wandel veel met haar in het bos, dat is mijn ontspanning. Ook zij heeft haar eigen instagram account. 😉 En daarnaast doe ik aan yin yoga.

Fotografie is ook in mijn privé leven een belangrijke factor, ik sleep mijn camera overal mee naar toe en ik fotografeer natuurlijk ook mijn kinderen heel veel. Tijdens voetbalwedstrijden, maar ook gewoon lekker in de tuin of in huis. Gewone dagelijkse dingen die vaak aan je aandacht ontsnappen, maar die zo leuk zijn om later terug te kijken! (nu nog een keer de tijd vinden om fatsoenlijke fotoalbums te maken van/voor mijn kinderen…..)

Ik neem je graag mee in de wereld van mijn passie, want dat zal het altijd blijven! Neem je een kijkje op mijn website? Ik hoop binnenkort ook mooie herinneringen voor jou vast te mogen leggen!

Liefs,
Gerjanne

Fotografie: Van Kelly’s Hand / Edit: GERJANNE

error: Content is protected !!