fbpx
Back to Top

Wedding Workshop Basis – 1 dag

Wil jij goed voorbereid van start als bruidsfotograaf?

Nieuwe datum: vrijdag 5 april 2024!

Ben je een beginnende trouwfotograaf en wil je jezelf verbeteren en je portfolio uitbreiden? Heb je nog nooit een bruiloft gefotografeerd maar wil je dit wel heel graag gaan doen en goed voorbereid van start gaan? Of ben je gevraagd om een bruiloft te fotograferen maar vind je dit eng omdat je nog geen ervaring hebt?

Meld je dan aan voor de Wedding Workshop! Een eendaagse workshop bomvol theorie en praktijk!

Met ruim 170 bruiloften achter de rug, 19 prestigieuze (inter)nationale trouwfoto awards en 2 nominaties voor de Bruids Foto & Film Awards op zak, deel ik graag mijn kennis en kunde maar vooral ook mijn passie hierover met jou tijdens mijn Wedding Workshop!! Yayyyyy!!

Wat is er inbegrepen?

1 dag theorie & praktijk (9-17u)
een model bruidspaar om te fotograferen voor je portfolio
lekkere hapjes & drankjes gedurende de hele dag
een heerlijke lunch
een uitgebreid geprint handboek met alle info
toegang tot een besloten Facebook-groep
netwerk mogelijkheden met collega’s
feedback op je foto’s

Voor wie is deze workshop geschikt?

De Wedding Workshop Basis is geschikt voor startende bruidsfotografen die goed voorbereid aan de slag willen als bruidsfotograaf en een portfolio willen opbouwen. Ook bruidsfotografen die al een aantal bruiloften hebben gefotografeerd maar die zichzelf willen verbeteren zijn natuurlijk welkom! Goede kennis van een spiegelreflexcamera is een pré, je moet weten hoe je op de manuele (M) stand kunt fotograferen en wat ISO, sluitertijd en diafragma betekenen. Er zijn maximaal 10 plaatsen voor de Wedding Workshop Basis. De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Locatie

De Wedding Workshop Basis wordt gegeven op de prachtige trouwlocatie De Zeuven Heuvels in Wezep, vlak onder Zwolle. Deze locatie ligt letterlijk naast het treinstation en is dus super goed bereikbaar met het OV. 

cursisten gingen je voor!

Datum

Vrijdag 5 april 2024

Wat gaan we doen?

Even voorstellen! We maken kennis met elkaar en ik geef een introductie over mijn werk als bruidsfotograaf en hoe ik op mijn huidige niveau ben gekomen.

Hoe krijg je aanvragen, hoe bereid je je voor, hoe verloopt een kennismakingsgesprek en waar moet je rekening mee houden in de aanloop naar een bruiloft?

Hoe bepaal je je tarieven en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Waar moet je op letten tijdens het fotograferen van een bruiloft? Hoe kun je de meest toffe foto’s maken, rekening houdend met lichtinval, compositie en standpunt? Hoe fotografeer je documentair? We lopen alle mogelijke momenten van een bruiloft uitgebreid door en ik geef je veel praktijk voorbeelden en hoe dit te voorkomen of hier op te anticiperen.

Welke apparatuur gebruik je en met welke instellingen kun je het beste fotograferen? Ik vertel je welke apparatuur en instellingen ik zelf gebruik en waarom. Ook het belang van back-up apparatuur komt aan bod.

We behandelen flitstechniek. Wat is off-camera flash en hoe kun je dit inzetten?

We gaan een echt bruidspaar fotograferen! We zullen een fijne serie foto’s maken van een verliefd stel in prachtige trouwkleding en inclusief een mooi bruidsboeket. Ik leer je hoe je op een ontspannen en zo min mogelijk geposeerde wijze de mooiste beelden maakt en een fijne interactie tussen en met het bruidspaar kunt creëren. Ook bootsen we een first look na en geef ik tips hoe je dit heel gaaf kunt maken. De door jou gemaakte foto’s mag je natuurlijk gebruiken voor je portfolio.

Wat doe je na de bruiloft? Het hele proces van foto’s inladen, back-uppen, selecteren en nabewerken komt aan bod. Ik geef je tips welke software programma’s je het beste kunt gebruiken en wat een fijne workflow zou kunnen zijn. Ik laat je Lightroom zien en de globale mogelijkheden.

Afsluiting: je kunt al je vragen aan me stellen wat je nog wilt weten. Je krijgt een uitgebreide handleiding mee zodat je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen. Je wordt toegelaten tot een besloten Facebook groep waardoor je nog meer collega’s leert kennen en van elkaar kunt leren en een fijn netwerk kunt opbouwen.

Ervaringen van andere cursisten

“WAUW, wat een dag, wat een informatie, wat een ervaring en wat een vakvrouw. Wat heb ik veel geleerd! Gerjanne, bedankt dat jij je kennis zo open en met passie met ons hebt willen delen!”
– Cynthia

“De workshop bij GERJANNE was een echte eye-opener. Haar openheid, gedrevenheid en passie zorgen voor een goed gevulde, leerzame workshop!”
– Janneke

“Ondanks dat ik al enige ervaring in de bruidsfotografie had, was dit een enorm fijne workshop en heb er nog genoeg van opgestoken. Gerjanne is een enorm lieve & open vrouw, die haar kennis en kunde graag met anderen wil delen!”
– Petra

Wat zijn de kosten?

 • Wedding Workshop Basis
 • €595
 • – 1 hele dag (9-17u) bomvol informatie & inspiratie op een toffe locatie
  – een leuke goodiebag met o.a. notitieboek + pen
  – onbeperkt koffie/thee, fris en wat lekkers
  – een lekkere lunch
  – model bruidspaar fotograferen voor je portfolio

  – een uitgebreid geprint handboek
  – toegang tot een besloten Facebook groep
  – minimaal 4, maximaal 10 cursisten

  * Dit tarief is exclusief 21% BTW. De kosten kun je opvoeren als opleidingskosten.

Ervaringen van andere cursisten

"Op het moment dat ik las dat Gerjanne een workshop wilde gaan geven wist ik "daar moet ik bij zijn!" Ik volg haar werk al een tijdje en ben elke keer weer onder de indruk. Zo mooi! Wat was ik blij dat ik een plekje had bemachtigd voor de workshop van 13 mei. Ook al heb ik al een aantal bruiloften gedaan en in 2016 ook een workshop bruidsfotografie gevolgd, ik heb weer enorm veel opgestoken! Dankzij de prachtige hand-out kan ik af en toe nog rustig alles doorlezen. Gerjanne heeft alle stappen die bij het fotograferen van een bruiloft komt kijken heel duidelijk uitgelegd. Ook tijdens het praktijkgedeelte deed ze dit, terwijl we toch allemaal de ruimte kregen om mooie foto's te maken. Geen vraag was te gek. Ik vond het echt super en ga vol vertrouwen het komende trouwseizoen in!"

error: Content is protected !!