fbpx
Back to Top

Masters Award | Ronde 30

Masters Award | Ronde 30

Wat is de Masters of Wedding Photography?

The Masters of Wedding Photography is een fantastische community voor professionele trouwfotografen. Een aantal jaar geleden opgericht in Nederland om het fantastische niveau van professionele trouwfotografen in Nederland op de kaart te zetten, maar inmiddels zijn ze wereldwijd actief. De Masters organiseert, naast gezellige en inspirerende meetups en seminars, elk kwartaal een fotowedstrijd in de BeneLux (overigens ook in andere landen, maar ik doe alleen aan deze mee) waarvoor je foto’s kunt insturen. Elke ronde is er weer een andere jury, bestaande uit topfotografen van over de hele wereld. Er worden zoveel foto’s ingestuurd, dat slechts 5% van de inzendingen daadwerkelijk een award wint. Een Masters winnen is voor mij dan ook één van de hoogst haalbare prijzen in de trouwfotografie. En ik ben elke keer weer zó onwijs trots als ik mijn naam tussen de winnaars zien staan. Want het niveau in de Benelux is zó extreem hoog, ook in vergelijking met de rest van de wereld. Nederlandse trouwfotografen draaien al jaren mee in de mondiale top van de trouwfotografen. En wat een eer om dan ook in dat rijtje te mogen staan.

Winnaars ronde 30

Vanochtend bekeek ik de winnende foto’s van ronde 30 van de Masters of Wedding Photography NL, Be & Lux en whaaaaaa!! Ik zag mijn naam weer staan! Nadat ik heeeel lang niet heb meegedaan aan wedstrijden, harkte ik de vorige ronde in maart (Q1) al 2 Masters Awards binnen en ook deze ronde viel ik in de prijzen. Dat brengt het totaal aantal gewonnen Masters op 4, whoop whoop! Het is zó gaaf om je naam tussen de winnende beelden te zien staan, wetende dat er een internationale jury van top trouwfotografen al die inzendingen heeft beoordeeld en slechts een klein percentage van de foto’s een award krijgt. Dat doet me echt heel veel en ik ben dan ook zó trots en blij!

The story behind the image

Deze winnende foto is een favorietje van me; hij won al eens een internationale Fearless award en een ISPWP award én was in 2018 genomineerd voor een Bruidsfoto & Film award. De foto staat ook precies voor datgene wat ik het liefste doe; een bruiloft vastleggen zoals het écht is! Geen geposeerd gedoe, maar vooral de liefde, emoties en natuurlijk ook de humor vastleggen.

Op de foto, gemaakt tijdens de bruiloft van Ruben en Tineke, was het tijd voor de groepsfoto’s. Het idee was leuk: de mannen houden de bruid vast, en de vrouwen houden de bruidegom vast. So far, so good. Alleen toen lieten de vrouwen de bruidegom vallen… (en uiteraard heb ik meer foto’s van dit moment!)

Meer award winnende foto’s van mij zien? Klik dan hier! Elke award heeft een eigen blog.

Bekijk vooral ook alle andere winnende foto’s van ronde 30 hier. En gefeliciteerd aan al mijn zeer gewaardeerde collega’s! 

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!